RECEPT
Lisičke s poširanim jajcem
Nabirajmo in jejmo le gobe, ki jih dobro poznamo.
Odpri galerijo
Gobe pripravljamo na najrazličnejše načine. Umešana jajca z lisičkami ali omleta z njimi so bržkone že bili na vašem jedilniku. Če bi radi poskusili nekaj drugačnega, vam za pokušino ponujamo recept Jureta Tomiča iz Ošterije Debeluh.
Za 4 osebe:
400 g svežih lisičk
malo pora
košček sira tolminc
zelenjavna osnova
4 jajca
zelo malo kisa
sol, poper
Por malo popražimo na olju, nato dodamo lisičke in jih na vročem ognju podušimo, zalijemo z malo zelenjavne osnove in dodamo nariban sir, da dobimo lepo kremasto teksturo. Solimo in popramo. V drugi posodi zavremo vodo, dodamo kanček kisa in v njej poširamo jajce. Poširano jajce položimo na lisičke in postrežemo s hrustljavim krompirjem.
400 g svežih lisičk
malo pora
košček sira tolminc
zelenjavna osnova
4 jajca
zelo malo kisa
sol, poper
Por malo popražimo na olju, nato dodamo lisičke in jih na vročem ognju podušimo, zalijemo z malo zelenjavne osnove in dodamo nariban sir, da dobimo lepo kremasto teksturo. Solimo in popramo. V drugi posodi zavremo vodo, dodamo kanček kisa in v njej poširamo jajce. Poširano jajce položimo na lisičke in postrežemo s hrustljavim krompirjem.