ODPRTA KUHINJA

Kako se izogniti salmonelozi?

Ker je skupaj s sezono piknikov v polnem zagonu tudi sezona zastrupitev s hrano, smo pod drobnogled vzeli zakoreninjena prepričanja o salmoneli in pripravili nekaj nasvetov za brezskrbne kuhinjske podvige.
Fotografija: FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Thinkstock

Predvsem jajčna lupina pa tudi rumenjak in beljak so pogosta nahajališča bakterij. Salmonele prav tako najdemo na 50 do 60 odstotkih piščančjega mesa, ki ga kupimo v trgovini. Salmonele so lahko tudi v svinjskem in redkeje govejem mesu, surovem mleku in onesnaženi vodi. Po drugi strani obstaja – sicer manjša – možnost okužbe prek sadja in zelenjave zaradi bakterij v gnojilih in redko celo verjetnost prenosa s hišnih ljubljenčkov (ptiči, glodavci, želve in legvani) na človeka.

Berite dalje na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije