OKUSI

Jože Andrejaš: medenjakove palačinke

Recept iz slovite gostilne Lectar. 
Fotografija: Medenjakove palačinke FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Medenjakove palačinke FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 1 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 1 FOTO: Špela Ankele
Tri desetletja že zakonca Andrejaš, Lili in Jože, sredi Radovljice vodita Gostilno Lectar. Jože rad pove, da se je tradicionalna ponudba v vsem tem času le malo spremenila, ponosen pa je predvsem na to, da jih ni oplazil kak trendovski gostinski val, ki je po Sloveniji ponesel peko pic, mehiško hrano, pripravo burgerjev ali kaj četrtega. Vseeno med recepte, ki se jih pri Lectarju držijo že desetletja, ob posebnih priložnostih zajadra tudi kaj drugačnega, in takšna, posebna priložnost, se je sredi Radovljice mudila ravno ta teden. Iz kuhinje je tisti večer dišalo po francoskih jedeh, kajti Gostilna Lectar se je pridružila največji francoski večerji, ki je pod imenom Goût de France potekala v 3000 restavracijah na petih celinah.

"Ko smo razmišljali o francoski večerji, smo se osredotočili na značilne jedi, denimo na polže in žabe, za sladico pa smo pripravili njihove slavne palačinke, crêpes. Mi smo jim vnesli pečat naše hiše in jih pripravili z medenjaki, kajti v kleti naše hiše je
Priprava jedi 8 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 8 FOTO: Špela Ankele
lectarska delavnica, v kateri vsak dan pečemo medenjake," je o francosko-lectarskem receptu, ki vam ga prinašamo danes, povedal eden najbolj prepoznavnih gorenjskih gostincev.



Priprava jedi 6 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 6 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 4 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 4 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 3 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 3 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 5 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 5 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 5 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 5 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 7 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 7 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 10 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 10 FOTO: Špela Ankele

Medenjakove palačinke FOTO: Špela Ankele
Medenjakove palačinke FOTO: Špela Ankele

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije