Jasni znaki, da je čas za novo ljubezen

Po vsakem razhodu na določeni točki nastopi trenutek, ki odpira poti k novi ljubezni.
Fotografija: Po vsakem ljubezenskem brodolomu pride čas za novo zvezo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Po vsakem ljubezenskem brodolomu pride čas za novo zvezo. FOTO: Thinkstock

Po razhodu se pojavi veliko občutkov, ki stojijo na poti do nove sreče v dvoje. A trenutek, ko je čas za pisanje nove ljubezenske zgodbe, zagotovo nastopi. Res je, ni pametno prehitevati zadev, je pa dobro prepoznati znake, ki jasno pričajo, da ste pripravljeni na naslednje poglavje življenja. V dvoje.

Ne bojite se biti sami

Žalost in osamljenost sta čustvi, ki se pojavljata po vsakem ljubezenskem brodolomu. Prav zaradi njih mnogi hitijo v novo razmerje, saj ju poskušajo na takšen način premagati ali vsaj omiliti. A to nista prava razloga za snovanje novega intimnega odnosa. Šele ko spoznate, da ste povsem zadovoljni sami s seboj, da se sprejemate, imate radi in da, čeprav ste sami, niste osamljeni, je pametno razmišljati o tem, da bi znova poskušali najti srečo v objemu nekoga, ki ste mu pripravljeni podariti srce.

Priznavate lastno krivdo

Razhod je posledica mnogih dejavnikov, običajno pa zanj nikoli ni kriv le eden od partnerjev. Ko ste to pripravljeni sprejeti, se zazreti vase in odkrito priznati, da v celotni zgodbi tudi sami nosite del krivde, je čas, ko lahko razmišljate o novi ljubezni. In se v njej izogibate napakam, ki so pripomogle h koncu prejšnje.

Niste več jezni

To sicer ne pomeni, da tedaj, ko se spomnite na bivšega, ne občutite več jeze, pomeni pa, da se z njim ne obremenjujete več v tolikšni meri, kot ste se nekoč, saj ste spoznali, da vajina zveza še zdaleč ni bila idealna, in mu vsega, kar je bilo med vama, ne zamerite več. Zagrenjenost je izginila iz vaših misli in nadomestil jo je optimizem. To je še en jasen znak, da lahko odprete novo ljubezensko poglavje.

Dobro veste, kaj bi radi

Najhujša jeza je za vami, zamere so se umaknile in sprijaznili ste se z dejstvom, da ste pač samski. Razmišljate o tem, kakšen naj bi bil vaš naslednji partner. So za vas pomembni videz, enake vrednote, finančna varnost, čustvena dobrobit?  Ne glede na to, kakšna so vaša merila, prav je, da jih imate in da jim sledite. To namreč pomeni, da dobro veste, kaj bi radi in česa nočete, kar je nedvomno pogoj za snovanje uspešnega odnosa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije