ODPRTA KUHINJA

FOTO: Kako naredimo kobariške štruklje

Klobuk dol pred našimi iznajdljivimi predniki, ki so se spomnili tako rekoč iz nič narediti tako božansko jed.
Fotografija: FOTO: Krištof Koman
Odpri galerijo
FOTO: Krištof Koman

Kobariški štruklji so posebnost krajev okoli Kobarida, kjer so jo nekdaj pripravljali predvsem za božični večer in včasih za malico koscem poleti. V Bovcu, le nekaj kilometrov stran, imajo spet svoje štruklje, natančneje krafe, v Trenti prav tako. Za vse je značilno preprosto testo brez jajc in večinoma sladek nadev. Ni testo za rezance, iz kakršnega so kvočevi nudlni s Koroškega, pa tudi ne táko kot za razne druge nudlne z one strani Alp tik čez mejo. Ne, tile štruklji ali krafi v Posočju imajo prav posebno testo le iz moke in slanega kropa.

Berite dalje na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije