ODPRTA KUHINJA
FOTO: Kako naredimo kobariške štruklje
Klobuk dol pred našimi iznajdljivimi predniki, ki so se spomnili tako rekoč iz nič narediti tako božansko jed.
Odpri galerijo
Kobariški štruklji so posebnost krajev okoli Kobarida, kjer so jo nekdaj pripravljali predvsem za božični večer in včasih za malico koscem poleti. V Bovcu, le nekaj kilometrov stran, imajo spet svoje štruklje, natančneje krafe, v Trenti prav tako. Za vse je značilno preprosto testo brez jajc in večinoma sladek nadev. Ni testo za rezance, iz kakršnega so kvočevi nudlni s Koroškega, pa tudi ne táko kot za razne druge nudlne z one strani Alp tik čez mejo. Ne, tile štruklji ali krafi v Posočju imajo prav posebno testo le iz moke in slanega kropa.
Berite dalje na Odprti kuhinji.
Berite dalje na Odprti kuhinji.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
18:15
Prehranjujte se čuječe