RECEPT
Alzaška pica
Značilni alzaški prigrizek ob pivu, ponekod ga strežejo kot uvodni pozdrav iz kuhinje.
Odpri galerijo
Za 4 osebe:
Testo: 500 g mehke bele moke, 3 jajca, 50 ml rastlinskega olja, 40 g sladkorja, 30 ml vode, sol
Nadev: 100 g kisle smetane, 1 jajce, 30 g mehke bele moke, 1 žlička mletih koriandrovih semen, 3 čebule, 200 g slanine, 100 g ribanega sira, šopek svežega timijana, sol, sveže mleti beli poper
Iz navedenih sestavin zamesimo testo in ga damo počivati. Potem ga s pomočjo moke zvaljamo čim tanjše in ga prilagodimo velikosti pekača. Prestavimo ga na pekač, pri čemer si pomagamo z valjarjem. Nato testo namažemo z zmesjo iz kisle smetane in jajca, nanjo potresemo čebulo, slanino, riban sir ter listke svežega timijana, solimo in popramo. Alzaško pico pečemo v pečici na 220 stopinj Celzija od 12 do 15 minut. Pazimo, da je rob enakomerno zapečen.
Testo: 500 g mehke bele moke, 3 jajca, 50 ml rastlinskega olja, 40 g sladkorja, 30 ml vode, sol
Nadev: 100 g kisle smetane, 1 jajce, 30 g mehke bele moke, 1 žlička mletih koriandrovih semen, 3 čebule, 200 g slanine, 100 g ribanega sira, šopek svežega timijana, sol, sveže mleti beli poper
Iz navedenih sestavin zamesimo testo in ga damo počivati. Potem ga s pomočjo moke zvaljamo čim tanjše in ga prilagodimo velikosti pekača. Prestavimo ga na pekač, pri čemer si pomagamo z valjarjem. Nato testo namažemo z zmesjo iz kisle smetane in jajca, nanjo potresemo čebulo, slanino, riban sir ter listke svežega timijana, solimo in popramo. Alzaško pico pečemo v pečici na 220 stopinj Celzija od 12 do 15 minut. Pazimo, da je rob enakomerno zapečen.