RAZVAJAMO BRALCE

Novice ➉ Desetka: najbolj vroče novice z družbenih omrežij na enem mestu

Objavljeno 19. december 2015 11.00 | Posodobljeno 21. junij 2016 17.48 | Piše: E. N.
Najbolj brani časnik pri nas, Slovenske novice, ti predstavlja novo brezplačno mobilno aplikacijo za pametne telefone Slovenske novice: Desetka. Na voljo je za telefone s sistemi android, windows phone in iOS.

Kaj je Desetka?

Aplikacija Novice: Desetka uporabnike seznanja z najbolj viralnimi vsebinami, ki jih pripravlja in objavlja uredništvo spletnega portala Slovenskih novic. Viralne vsebine so tiste, ki so v trenutku odprtja aplikacije najodmevnejše na družbenih omrežjih, se po njih najhitreje širijo, bralci pa jih najbolj delijo svojim prijateljem. Te vsebine obsegajo aktualne dogodke iz domačih logov, resničnostne šove, bulvarske zapise, šport in še veliko več. Gre za prvo tovrstno aplikacijo pri nas.

Kako deluje Desetka?

Izbor vsebin v aplikaciji ni uredniški, temveč gre za vsebino, ki je na družbenih omrežjih trenutno najbolj brana, deljena in všečkana. Indeks viralnosti je postavljen od 0 do 100 in ga sproti za vsak posamezen članek izračuna poseben algoritem. Ta upošteva objave na facebooku, twitterju, število klikov na portalu, čas branja in podobno. Uporabniki ste tako seznanjeni z 10 najodmevnejšimi in najzanimivejšimi članki (od tod aplikaciji tudi ime), seznam pa hkrati sooblikujete. Izbor člankov se sproti spreminja, ko algoritem na novo izračunava indekse viralnosti posameznim vsebinam. Če ga želite osvežiti, seznam člankov »potegnete dol«. Desetka je prva aplikacija časopisne hiše Delo, ki poleg sistemov iOS (iPhone)imagein androidimage podpira tudi windows phoneimage!

 

image

Je Desetka zastonj?

Večina vsebin v aplikaciji je brezplačnih in bodo takšne tudi ostale. Brezplačna je tudi aplikacija. Gre za vsebine, ki so brezplačno dostopne tudi na portalu slovenskenovice.si. Vmes boste našli tudi premijske oz. zaklenjene članke, ki bodo posebej označeni. To so tisti, ki so na voljo samo našim naročnikom. Po navadi gre za naše ekskluzivne članke. Nenaročniki jih boste še vedno lahko prebrali, vendar le v omejenem obsegu: desetkrat na mesec. Lahko boste zakupili tudi dnevni dostop do vseh vsebin (t. i. in-app purchase, nakup znotraj aplikacije) za 0,99 evra ali pa sklenili katerega od naših digipaketov Slovenskih novic, ki vam prav tako prinašajo poln dostop do Desetke.

Zakaj vsi članki ne morejo biti brezplačni? Ker novinarstvo stane. Naši novinarji morajo prav tako plačevati položnice, svojim otrokom kupovati plenice in hoditi v trgovino po kruh kot vsi drugi. Čekov, ki jih pišejo strici iz ozadja, pa ne sprejemamo! Stavimo na neodvisno novinarstvo. Zato smo se že leta 2013 odločili, da bomo naše najzvestejše bralce, to ste naši naročniki, nagradili z dostopom do ekskluzivnih vsebin. Če še niste naš naročnik, vas vabimo, da to postanete: pokličite nas na 080 1199 ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.image oziroma obiščite našo promo stranimagez informacijami o digitalnih paketih.

 


Kje dobim Desetko?

Desetka je že na voljo v obliki brezplačnega prenosa v trgovini Google Play (za androidne telefone in tablice) ter App Store (za iPhone, iPad in iPod touch) in Windows Store (za mobilnike z windowsi od različice 8 naprej). Odprite trgovino svojega sistema in v iskalnik vpišite 'Desetka'.

Če aplikacije ne najdete ali imate težave, odprite brskalnik na svoji napravi, vanj vpišite slovenskenovice.si/desetka (naložila se vam bo ta stran) in potapljajte logotip Google Playa, WIndows Storea oziroma App Storea spodaj. Odprla se vam bo trgovina z možnostjo direktnega BREZPLAČNEGA prenosa aplikacije.

image  image  image

Za vse, ki niste vešči nameščanja aplikacij, smo pripravili navodila: korak za korakom do Desetkeimage [PDF].

Imam vprašanje za vas. Kje vas najdem?

image

Vabimo te, da nam sporočiš svoje mnenje o Desetki ali nam predlagaš, kako smo lahko še boljši! Piši nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..image Za podrobnejše informacije in tehnično pomoč pokliči brezplačno številko 080 2588 ali piši na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..image

 

Pripombe, vprašanja, predloge nam lahko pošljete tudi tako, da uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji