INTEGRACIJA

Zuckerberg pred novim megaprojektom?

Mark Zuckerberg namerava združiti nekaj aplikacij.
Fotografija: Ustanovitelj in lastnik Facebooka Mark Zuckerberg. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ustanovitelj in lastnik Facebooka Mark Zuckerberg. FOTO: Reuters

The New York Times piše, da ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg načrtuje integracijo whatsappa, instagrama in facebook messengerja, kar bi pomenilo, da bo lahko uporabnik Facebooka lahko komuniciral z nekom, ki ima odprt račun le pri WhatsAppu. To naj bi bil osebni projekt Zuckerberga, ki se ga je že lotil, pričakuje pa se, da bi bil dokončan konec leta ali v začetku prihodnjega leta.

Samostojne aplikacije bodo ostale, združena bo tehnična infrastruktura, s čimer bodo uporabniki lahko komunicirali med aplikacijami. Za zdaj to ni mogoče, ker te nimajo skupne izvorne kode. Zuckerberg je menda že večkrat poudaril pomen te integracije, kar bi izboljšalo uporabniško izkušnjo in s tem tudi čas, ki ga ljudje porabijo na teh aplikacijah. »Želimo si, da bi bilo dopisovanje kar najboljše. Ljudje si želijo, da bi bilo  hitro, enostavno, zanesljivo in zasebno. /.../. Proučujemo načine, da bi olajšali možnost povezovanja s prijatelji in družino na družbenih omrežjih,« so zapisali pri Facebooku.

Ustanovitelji WhatsAppa in Instagrama so lani zapustili Facebook, glavni razlog naj bi bila ravno omenjena integracija aplikacij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije