TRAGEDIJA

Zrušila se je stolpnica, mrtvih 22 ljudi (FOTO)

Reševanje še vedno poteka.
Fotografija: FOTO: Temilade Adelaja, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Temilade Adelaja, Reuters

V največjem nigerijskem mestu Lagos se je v ponedeljek zrušila 21-nadstropna stolpnica, ki je bila še v fazi gradnje. Število smrtnih žrtev je danes naraslo na 22 ljudi. Reševalci so rešili devet ljudi, še več je ujetih pod ruševinami. Reševanje še vedno poteka. »Danes zgodaj zjutraj smo našli dve moški trupli, tako da je število žrtev naraslo na 22,« je za AFP povedal predstavnik agencije za obvladovanje izrednih razmer (NEMA) Ibrahim Farinloye. V torek je dejal, da je preživelih devet, ki so ujeti pod ruševinami, da še vedno poteka iskalna in reševalna akcija in da so reševalci v stiku z njimi.

Vodja agencije za obvladovanje izrednih razmer v zvezni državi Lagos Femi Oke-Osanyintolu trdi, da so bile med gradnjo storjene nepravilnosti. »Zadevi bomo prišli do dna in zagotovili, da se kaj takega ne bo ponovilo.« Preiskavo je odredil tudi guverner nigerijske zvezne države Lagos. Po močnem deževju, ki je dan prej zajelo državo, sta se v torek v Lagosu zrušili še dve manjši stavbi, vendar pri tem ni nihče umrl. 

Nesreče zaradi zrušenja stavb so sicer po vsej Nigeriji pogoste. Glavna težava so predvsem nekakovostni materiali, malomarnost in pomanjkljivo upoštevanje gradbenih standardov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije