HLADNO JUTRO

Znano, kdaj lahko pričakujemo vročinski val

Temperature so približno 10 stopinj nižje, kot je običajno za ta del leta.
Fotografija: Poletje ni prav nič običajno. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Poletje ni prav nič običajno. FOTO: Mavric Pivk, Delo

Poletje 2020 za zdaj še ni postreglo z ekstremnimi temperaturami v Evropi. Kot pravijo vremenoslovci, je dogajanje v ozračju zelo dinamično, a ne prinaša visokih temperatur. Ta teden – vse tja do nedelje – prinaša presenetljivo hladne dneve v večjem delu Evrope. Gre za temperature, ki so sicer približno deset stopinj Celzija nižje, kot je običajno v tem času julija. Ne gre samo za Balkan, pač pa tudi v preostalih delih, od vzhodne do severne in zahodne Evrope.

V petek sicer prihaja nekaj sprememb, predvsem višje temperature na zahodu in severu Evrope, medtem ko bo Balkan še pod vplivom hladnejšega zraka. Tudi v soboto si ne gre obetati kakšne drastične vročine.

V torkovo jutro se je Slovenija sicer zbudila s temperaturami okoli 15 stopinj Celzija, razen na Primorskem – v Kopru in Portorožu so izmerili poletnih 22.
Torkove temperature ob 8.30. FOTO: Arso
Torkove temperature ob 8.30. FOTO: Arso

Vročina prihodnji teden
Vremenski modeli, ki napovedujejo stanje zračnih mas ter temperatur v prihodnje, kažejo na toplejše vreme v predzadnjem tednu julija. Od 20. tega meseca naprej lahko pričakujemo ogretje ozračja in toplejše ali celo vroče dneve na celini.
Portal Severe Weather celo napoveduje vročinski val v nekaterih delih stare celine.
 
Od ponedeljka, 20. julija, si lahko obetamo vročino. FOTO: Severe Weather
Od ponedeljka, 20. julija, si lahko obetamo vročino. FOTO: Severe Weather


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije