NESREČA

Znane nove podrobnosti tragedije pri Benetkah: med žrtvami tudi Hrvati (FOTO in VIDEO)

Po zadnjih podatkih je umrlo 21 ljudi, še 15 je poškodovanih, pet huje. Tudi iz Slovenije prihajajo izrazi sožalja ob nesreči.
Fotografija: V nesreči je umrlo 21 ljudi. FOTO: Claudia Greco/Reuters
Odpri galerijo
V nesreči je umrlo 21 ljudi. FOTO: Claudia Greco/Reuters

V nesreči avtobusa, ki je v torek v Mestrah pri Benetkah z nadvoza padel na železniške tire, je po zadnjih podatkih umrlo 21 ljudi, še 15 je poškodovanih, pet huje. Med žrtvami so tudi tuji državljani, med drugim iz Nemčije, Ukrajine in Hrvaške. Vzrok nesreče še ni znan, mediji ugibajo, da je voznik zaradi slabosti izgubil nadzor nad vozilom.

image_alt
Tragedija pri Benetkah: umrlo 20 ljudi, med njimi 2 otroka

Avtobus na hibridni pogon je bil na poti iz Benetk v kamp v bližnjem okrožju Marghera, ko je ob približno 19.45 v Mestrah prebil ograjo in zapeljal z nadvoza. Padel je približno 15 metrov globoko, v bližino železniških tirov, in zagorel.

Po podatkih pristojnih oblasti je umrlo 21 ljudi, še najmanj 15 je bilo poškodovanih, od tega pet huje. Med žrtvami naj bi bilo po pisanju tujih tiskovnih agencij in italijanskih medijev pet Ukrajincev, italijanski voznik in nemški državljan, pa tudi turisti iz Francije in Hrvaške.

Med žrtvami so tudi tuji državljani. Med drugim iz Nemčije, Ukrajine in Hrvaške. FOTO: Claudia Greco/Reuters
Med žrtvami so tudi tuji državljani. Med drugim iz Nemčije, Ukrajine in Hrvaške. FOTO: Claudia Greco/Reuters

Je bila kriva slabost

Vzrok nesreče še ni znan, glede na prve informacije pa na cesti niso odkrili sledi zaviranja, kar naj bi kazalo na to, da je 40-letni voznik najverjetneje zaradi nenadne slabosti izgubil nadzor nad vozilom. Preiskovalci naj bi preverili tudi stanje približno 70 let starega mostu. Upajo, da bodo dodatne informacije dobili s posnetkov nadzornih kamer na območju.

Avtobus je sicer vozil na redni liniji iz starega dela Benetk v kamp na območju Marghere. Nesreča se je zgodila približno tri kilometre pred ciljem.

FOTO: Manuel Silvestri Reuters
FOTO: Manuel Silvestri Reuters

V bližnji bolnišnici so vzpostavili posebno podporno točko psihologov in psihiatrov, ki pomagajo družinam umrlih.

Župan Benetk Luigi Brugnaro je v prvem odzivu govoril o »veliki tragediji« in »apokaliptičnem prizoru«. V regiji bodo danes pred vsemi državnimi poslopji zastave visele na pol droga.

Italijanska premierka Giorgia Meloni je izrazila sožalje svojcem in prijateljem žrtev in sporočila, da spremlja dogajanje. Tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je dejala, da v »trenutku globoke bolečine« stoji ob italijanskih voditeljih.

Izrazi sožalja tudi iz Slovenije

Predsednica Nataša Pirc Musar je izrekla iskreno sožalje prebivalcem Italije, zlasti pa svojcem in prijateljem žrtev tragične nesreče avtobusa. Vsem poškodovanim je zaželela polno okrevanje.

"Iskreno sožalje italijanskemu prebivalstvu, družinam in bližnjim žrtev včerajšnje hude nesreče v Benetkah," pa je zapisal premier Robert Golob.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije