OCENA AMERIŠKEGA GENERALA

Zlovešča napoved: Putin bo začel jedrsko vojno, če pade Herson

Upokojeni ameriški general je komentiral trenutno situacijo na bojišču v Ukrajini.
Fotografija: Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters
Odpri galerijo
Vladimir Putin. FOTO: Sputnik Via Reuters

Barry Richard McCaffrey, upokojeni ameriški general in poslovni svetovalec, ki je služboval v kabinetu predsednika Billa Clintona, je komentiral trenutno situacijo na bojišču v Ukrajini. Navaja, da bi ruski predsednik Vladimir Putin lahko uporabil jedrsko ali kemično orožje, če bi padlo mesto Herson, je poročal MSNBC.

»Če Herson pade in Putin izgubi 15.000 svojih najboljših vojakov, bo to politična katastrofa, ki bo destabilizirala državo. Edino orodje za stopnjevanje vojne bo taktično jedrsko ali kemično orožje.«

image_alt
Spirala groze se bo zavrtela: Putin odprl novo fronto

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem izpostavil najnovejše uspehe ukrajinske vojske na bojiščih v štirih vzhodnih regijah, ki si jih je v petek nezakonito priključila Rusija. Kot je poudaril, je ruski poskus aneksije teh ozemelj spričo ukrajinskih zavzetij nesmiseln in nepomemben ter bo utonil v pozabo.

Je pa priključitev štirih ukrajinskih regij Lugansk, Donjeck, Zaporožje in Herson, že ratificirala ruska duma. Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je ob tem poudaril, da bodo regije zdaj pod posebno zaščito.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije