Živalski vrt prosi za milost

Brez finančnih sredstev bo živali doletela evtanazija. Vlada jima je med razdeljevanjem pomoči obrnila hrbet.
Fotografija: Dva risa sta poginila domnevno zaradi neustreznega varovanja v živalskem vrtu.
Odpri galerijo
Dva risa sta poginila domnevno zaradi neustreznega varovanja v živalskem vrtu.

Tudi živalski parki so se med pandemijo znašli na robu preživetja, zakonca v Walesu na Otoku opozarjata, da bosta lahko za 300 varovancev skrbela le še kakšen teden. Potem bosta morala usmrtiti tiste, ki jim ne bosta pravočasno našla novega doma.
 

Bodo živali poginile od lakote?


Majhen živalski vrt z velikim srcem se oglašuje Borth Wild Animal Kingdom, njegova lastnika Tracy in Dean Tweedy pa zdaj javnost in oblast prosita za pomoč. Kot pojasnjujeta, jima zmanjkuje živeža za živali, ki vsak teden pojedo za dobrih tri tisoč evrov hrane.


Že zdaj živali oddajata in ponujata v posvojitev drugim parkom, a grozita, da bosta morala preostale reveže kar pokončati, če jim država in dobrotniki ne bodo omogočili potrebnih sredstev za preživetje. Čeprav na zakonca letijo kritike, češ da živalim ne smeta kar tako odvzeti pravice do življenja, Tweedyjeva odgovarjata, da je edina možnost še ta, da varovance pustita poginiti od lakote, a se jima zdi usmrtitev prijaznejša rešitev.


Lokalne oblasti sicer še vedno iščejo rešitev za nedolžna bitja, a obeti za zdaj niso dobri. Lastnika živalskega vrta, ki sta se za obsežni projekt odločila leta 2016, vložila več kot 700.000 evrov v nakup zemljišča, ograd, potrebne opreme in eksotičnih živali ter sklenila, da bosta s številno družino zaživela povsem drugačno življenje, še tožita, da je za njima precej neuspešna zima, ki so jo zaznamovali le maloštevilni obiskovalci, v preteklosti pa ju je večkrat doletela odredba, da zaradi neustreznega varovanja živali, potem ko sta v nenavadnih okoliščinah poginila risa, pobegnili pa sta dve antilopi, začasno zapreta park; po vnovičnem odprtju je po živalskem kraljestvu udarila pandemija, ki zasebnim podjetnikom po vsem svetu ne prizanaša. Tweedyjeva upata, da se bodo Otočani zganili in pokazali veliko srce ter, predvsem, denar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije