TEŽAVE

Zdravnik opozarja: Okužen sem z ošpicami, bil sem v stiku z otroki, nosečnicami

V priljubljeni hrvaški turistični destinaciji vlada panika zaradi ošpic.
Fotografija: Zdravnik opozarja. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Zdravnik opozarja. FOTO: Facebook

Po facebook se bliskovito širi status dubrovniškega zdravnika Pere Markunovića, ki se je nedavno okužil z ošpicami. Težave s to nalezljivo boleznijo so na jugu Hrvaške, kot kaže, velike, saj so v dubrovniški bolnišnici v zadnjih nekaj tednih zabeležili štiri nove primere.

Zdravnik Markunović je na facebooku s statusom opozoril na svojo okuženost in težave. Ošpice je sicer dobil, čeprav je bil cepljen. Kolektivna imunost ga ni zaščitila zaradi nizke stopnje precepljenosti, piše Index.


​Raje smrt kot avtizem?
 

Na facebooku je zapisal: »Drage mame in očetje, sem zdravnik v bolnišnici v Dubrovniku. Trenutno ležim v izolaciji zaradi ošpic, imam desetmesečnega otroka, ki še ni bil cepljen, ker ni dovolj star. Jaz sem ošpice dobil, ko sem bil dežuren v službi, čeprav sem redno cepljen in imam dokaze.
Objava zdravnika. FOTO: Facebook
Objava zdravnika. FOTO: Facebook

/.../ ​Želim vam povedati, kako velik problem predstavlja necepljenje v Dubrovniku in na Hrvaškem. Jaz sem bil v stiku z otroki in nosečnicami v bolnišnici, ker si niti mislil nisem, da imam ošpice, saj sem cepljen. Zdaj so v nevarnosti vsi tisti, s katerimi sem bil v stiku. Da se zgodi kaj strašnega. 

/.../ Vem, da vas veliko misli, da cepivo povzroča avtizem, a tega nikoli nihče ni dokazal. Če že obstaja zdravilo, ki mu nekateri ne verjamete, potem vas sprašujem, kaj bo, če doživite infarkt ali zbolite za rakom dojke. Boste tudi zavrnili imunoterapijo, ki naj bi povzročala neke obskurne bolezni? Ali ne boste vzeli aspirina, ki povzroča slepoto? ...«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije