Zbirajo prijave za sanjsko delo v luksuznih stanovanjih

Nepremičninarji v Dubaju najuspešnejšemu obljubljajo tudi redno službo. Vse več nenavadnih delovnih mest, plačajo tudi za ogledovanje filmov.
Fotografija: Nekaterim se nasmiha sanjska služba v dih jemajočem mestu. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Nekaterim se nasmiha sanjska služba v dih jemajočem mestu. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Nova doba, tehnologija in razsipniški življenjski slog prinašajo tudi številna delovna mesta, ki zagotavljajo sicer kratkoročni, a zelo dober prihodek. Tako je nedavno nepremičninski gigant v Dubaju povabil zainteresirane, naj se prijavijo na nenavaden razpis: kdor želi teden dni preizkušati razkošno stanovanje, naj pošlje prijavo z življenjepisom in razlogi, zakaj ga takšno delovno mesto priteguje. Srečni izbranci in izbranke bodo en teden uživali v elitni soseski privlačnega mesta, glede na rezultate pa se enemu od kandidatov obeta tudi redna služba!

Plačajo za razkošje

Tako vabijo na spletni strani Dubai Property for Sale, kjer poudarjajo, da bodo pokrili vse potne in druge stroške, saj vabilo velja za interesente z vsega sveta. No, glede na razmere z novim koronavirusom prav veliko kandidatov trenutno ne gre pričakovati, a marsikdo bo nedvomno obžaloval, da je zamudil takšno priložnost. Izbranci bodo namreč v Dubaj poleteli v prvem razredu, razvajanje se bo začelo že na letalu družbe Emirates, na letališču pa jih bo pričakal šofer, ki jim bo razkazal mesto in jih potem prepustil vodenju izkušenega nepremičninskega agenta ter morebitnega novega sodelavca. Nočnih zabav in dnevnih ogledov znamenitosti, tudi safarija, ne bo manjkalo, ključno pa je opisovanje bivanja v razkošnem stanovanjskem kompleksu, v katerem mora kandidat posneti tudi kar se da veliko fotografij in jih objavljati na svojem profilu na družabnem omrežju. Srečnež, ki se bo najbolje izkazal, bo prejel laskavo povabilo na delovno mesto nepremičninskega agenta v Dubaju.


Nekateri delodajalci pa bi podrejenim plačevali tudi za opravljanje storitve z domačega kavča. Gre za pogodbeno delo, seveda, a kljub temu dobičkonosno glede na vloženi trud: ob nedavnem dnevu sv. Patrika, ki ga sicer zaznamujejo številne parade, a so te zaradi zdravstvenih razmer seveda odpovedali, je tako ameriško podjetje Zippia ponujalo tisoč dolarjev kandidatu, ki bi si lahko v enem dnevu ogledal deset irskih filmov in o maratonskem doživetju spisal obsežen sestavek. Če bi se izkazal, bi mu lahko ponudili celo delo filmskega kritika. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije