Slabe novice iz Hrvaške, število okužb znova poskočilo

V Zagrebu žarišče okužb nočni klubi. Virus je prodrl na otok Krk.
Fotografija: Na Krku so potrdili prva primera okužbe z novim koronavirusom. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Na Krku so potrdili prva primera okužbe z novim koronavirusom. FOTO: O. B.

V četrtek 95, v petek 56 novoodkritih primerov okužbe s sars-cov-2 na Hrvaškem, kjer je bilo v zadnjih 24 urah 85 ljudi na novo pozitivnih na novi koronavirus. Število obolelih (aktivnih primerov) je 368, med njimi je tudi 54 pacientov, ki se zdravijo v bolnišnicah. V samoizolaciji je 2363 oseb. Doslej so skupno testirali 76.624 oseb.

Samo v Zagrebu so potrdili 39 novih okužb, žarišča pa so nočni klubi. Minister za zdravje Vili Beroš je zato mladim poslal sporočilo: »Še enkrat apeliram na vse mlade in na vse, da se je treba obnašati odgovorno in se izogibati tveganim situacijam, ker je virus še vedno med nami in on nikoli ne spi. Tudi nočne ure so ure njegovega širjenja in moramo biti previdni.«
 
Preberite tudi:

Hrvaška v rdečem, napovedali so jim 1.500 mrtvih



Novi koronavirus je prišel tudi na med Slovenci priljubljen otok Krk. Ena pozitivna oseba je v Klimnu, druga v Baški. Sedem ljudi, ki so bili v stiku z okuženim moškim iz Baške, je v samoizolaciji. Pri nobenem od okužene dvojice ni znan izvor okužbe, pri obeh so simptomi blagi, eden izmed njiju pa je v preventivno bolnišnici zaradi predhodnih kroničnih bolezni.



V Lovranu pa je okužena osnovnošolka. Njeni sošolci iz tretjega razreda in njihova razredničarka so v samoizolaciji in čakajo izvide testiranja. Dekle ni imelo nobenih simptomov, testirali pa so jo zato, ker jo je čakala operacija.



V Đakovu, kjer so pred dnevi virus odkrili pri več nunah, je okuženih še 23 ljudi.

Skupni podatki za celotno Hrvaško bodo znani okoli 14. ure.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije