AVSTRIJA

Zaprta država, odprta smučišča: preverite, ali se lahko odpravite na smuko

Tudi v času ustavitve javnega življenja lahko v Avstriji smučajo cepljeni in preboleli.
Fotografija: Posestvo Landgut Moserhof v kraju Moos na avstrijskem Koroškem. FOTO: Mitja Felc
Odpri galerijo
Posestvo Landgut Moserhof v kraju Moos na avstrijskem Koroškem. FOTO: Mitja Felc

Pri naših severnih sosedih je v tem tednu v veljavo stopila ustavitev javnega življenja za vse, za cepljene in necepljene. Vendar pa je letos nekaj več izjem kot lani: odprte so šole, prav tako tudi smučišča.

Avstrijski turistični ponudniki so lansko zimo praktično ostali brez donosne smučarske sezone, letos si države tega ne more več privoščiti. Smučišča so tako lahko odprta, a pod posebnimi pogoji. Med zaprtjem države namreč lahko žičnice uporabljajo le cepljeni in preboleli, prav tako le s FPP2 masko na žičnicah.

Tako so se številna smučišča odločila, da bodo z zagonom naprav še počakala, najmanj 20 dni, kolikor naj bi najdlje trajalo zaprtje za celotno prebivalstvo, nadaljeval se bo z morebitnim zaprtjem le za necepljene. Kot poročajo avstrijski mediji, so mnoga smučišča, ki so že bila odprta, ob napovedih zaprtja predčasno prekinila sezono in poslala delavce domov. Šele v nedeljo zvečer pa je sledila vladna odločitev o tem, da so smučišča vendarle lahko odprta.

Na Solnograškem se odpira ledenik Kaprun, na Tirolskem Stubai, v nekaj dneh (27. novembra) naj bi se odprl tudi Flachau (Snow Space Salzburg), Katschberg predvidoma 4. decembra, Schmitten (Zell am See) pa 8. decembra. Smučišča sicer v najslabšem primeru načrtujejo odprtje vsaj 13. decembra. 

Gostinski obrati bodo lahko ponujali le hrano in pijačo za prevzem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije