NEPRIČAKOVANO

Žalostna vest: umrl je priznani slovenski kirurg

Slovensko zdravstvo je ostalo še brez velikega strokovnjaka na področju ortopedske kirurgije.
Fotografija: FOTO: Pixbay
Odpri galerijo
FOTO: Pixbay

Po naših zanesljivih informacijah je umrl priznani specialist ortopedske kirurgije Matevž Gorenšek. Njegovo truplo naj bi našli na kliniki medicinskega centra MD medicina, kjer je bil trenutno zaposlen kot direktor medicinskega centra. Vzrok smrti za zdaj še ni znan.

Subspecializiran je bil za zdravljenje bolezni hrbtenice in stopal. Svojo poklicno pot je posvetil predvsem operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice. Leta 2004 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Specializacijo s področja ortopedske kirurgije je opravil s pohvalo leta 2010 in se kot hrbtenični kirurg zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana.

Matevž Gorenšek. FOTO: MD medicina
Matevž Gorenšek. FOTO: MD medicina


Na spletni strani MD medicine je ob tem zapisano še, da je hkrati s strokovnim delom njegovo znanstveno raziskovalno delo temeljilo na odkrivanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Leta 2008 je s področja eksperimentalnih metod preprečevanja degeneracije medvretenčne ploščice tudi doktoriral.

Bil je avtor številnih člankov v uglednih strokovnih publikacijah in predavatelj na posvetih s področja hrbtenične kirurgije v Sloveniji in tujini. Ob tem je bil tudi član Vertebrološkega združenja Slovenije in ameriške akademije hrbteničnih kirurgov (American Academy of Spine Surgery).
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije