POTRES

Zagreb prizadela še močna popotresna sunka: poglejte, kako se je treslo (VIDEO)

Žarišče potresa je jugovzhodno od Zagreba.
Fotografija: FOTO: Youtube
Odpri galerijo
FOTO: Youtube

Močan potres z magnitudo 5,2, ki je danes zjutraj stresel širše območje Zagreba, je imel žarišče 12 kilometrov jugozahodno od Siska. Številni prebivalci Siska so zbežali na ulice. Potres, ki so ga čutili tudi prebivalci celotne Slovenije, je območje stresel danes ob 6.28. Po podatkih Evrosredozemskega seizmološkega centra (ESMC) je imel magnitudo 5,2 in žarišče 50 kilometrov jugovzhodno od Zagreba.

Več popotresnih sunkov

Območje je medtem streslo več popotresnih sunkov, najmočnejši je bil ob 7.50. Po podatkih ESMC je imel magnitudo 4,9 in žarišče 44 kilometrov jugovzhodno od Zagreba in 11 kilometrov jugozahodno od Siska. Med prvim in drugim močnejšim potresom so na območju Siska in Petrinje zabeležili še popotresni sunek z magnitudo 1,8.

Po drugem močnejšem sunku hrvaški mediji poročajo tudi o večji gmotni škodi, predvsem v Sisku. Na zgradbah je videti popokane zidove in fasade, porušene dimnike in podobno. Prebivalci se bojijo morebitnih novih potresnih sunkov, poroča Hina.

Pomočnik hrvaškega notranjega ministra in poveljnik civilne zaščite Damir Trut je za hrvaški radio povedal, da v Zagrebu ne poročajo o gmotni škodi. Z zagrebškega letališča, ki stoji jugovzhodno od mesta v smeri žarišča današnjega potresa, so sporočili, da potres ni povzročil škode in da letalski promet poteka nemoteno.

Marca močan potres z magnitudo 5,5

Zagreb je že marca prizadel močan potres z magnitudo 5,5. Takrat je potres poškodoval več kot 26.000 objektov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije