SPET GORI

Zagorelo v hrvaški Crikvenici: Ljudje že zapuščali domove, gasilcem uspelo obraniti hiše (VIDEO)

Gasilcem je uspelo lokalizirati požar. V spopad z ognjem se je podalo 46 gasilcev iz več različnih enot, v pomoč pa jim je bilo 13 gasilskih vozil.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po požaru na Hvaru, v katerem je ena oseba umrla, je rdeči petelin na Hrvaškem znova udaril. Minulo noč so se gasilci JVP Crikvenica spopadli z ognjem v Crikvenici. Gasilci so potrdili, da je do požara prišlo, niso pa še razkrili, kako obsežen je. Hrvaški spletni portal 24sata je prejel posnetek bralca, s katerega je razvidno, da ne gre za tako nedolžen požar, ki se širi nedaleč stran od objektov. »Burja otežuje gašenje, gre tudi za precej nedostopen teren. Ljudje že zapuščajo domove, grozno je,« jim je sporočil bralec.

Gasilci so zjutraj potrdili, da je požar izbruhnil na gozdnatem območju v bližini hiš. Na srečo jim ga je uspelo lokalizirati in tako hiše obraniti pred ognjenimi zublji.

V spopad z ognjem se je podalo 46 gasilcev iz več različnih enot, v pomoč pa jim je bilo 13 gasilskih vozil. Gasilci so ob tem pozvali ljudi, naj z ohišnic in vrtov umaknejo gorljive materiale, ki bi lahko povzročili požar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije