OSTRI KORONAUKREPI

Zadnjo noč pred policijsko uro izkoristili, bilo je kot na silvestrovo (VIDEO)

V Veliki Britaniji in Franciji zaradi pandemije covida 19 policijska ura.
Fotografija: Še zadnje pivo na »svobodi«. FOTO: France 24, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Še zadnje pivo na »svobodi«. FOTO: France 24, posnetek zaslona

Za okoli 20 milijonov Francozov, vključno s Parižani, bo današnji večer prvi, ki ga bodo morali preživeti s policijsko uro. Tudi Londončani in številni drugi Britanci morajo od danes slediti strožjim pravilom, ki naj bi pomagala zajeziti pandemijo covida 19. Mnogi so zadnjo noč »na svobodi« dodobra izkoristili.
 

Kot na silvestrovo


Vzdušje na ulicah Pariza je bilo podobno tistemu na silvestrovo, z ljudmi povsod, prezasedenimi mizami v lokalih in s smehom v zraku. V Franciji se sicer te dni začenjajo dvotedenske šolske počitnice, kakršnih koli omejitev potovanj pa ni med zajezitvenimi ukrepi, tako da se obeta, da bodo iz mest »zbežale« številne družine, kar pa pomeni velik pritisk na letovišča mesta.

Od dosedanjega življenja so se poslovili divje


Tudi za milijone Britancev se je danes začelo življenje s strožjimi omejitvami kot doslej, saj so območja, kjer živijo, zaradi vse slabše epidemiološke slike prešla v višjo stopnjo po novem tristopenjskem sistemu. Ta naj bi prinesel več preglednosti in predvidljivosti ob sprejemanju protikoronskih ukrepov v Angliji.
FOTO: Pascal Rossignol, Reuters
FOTO: Pascal Rossignol, Reuters

London in York sta med večjimi mesti, ki po novem spadajo v oranžno ali drugo stopnjo, medtem ko se je Lancashire pridružil Liverpoolu v najvišji, rdeči stopnji. O uvrstitvi Manchestra se oblasti v Londonu in lokalni voditelji še prepirajo.

Številni Londončani so se od dosedanjega življenja poslovili divje, tako da je morala večkrat posredovati tudi policija. Še posebej napeto je bilo v londonskem Sohu, kjer so ljudje pripravili manjše proteste in med drugim s pitjem alkohola na ulicah izražali svoje nasprotovanje zajezitvenim ukrepom. Policija je več ljudi pridržala.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije