ODPIRALNI ČAS

Začelo se je: zaradi varčevanja z energijo bodo pri tem trgovcu storili to

Poslovalnice naj bi se to zimo zapirale ob 20. uri, razen tam, kjer to ni mogoče, na primer v trgovskih centrih.
Fotografija: Poslovalnice naj bi se to zimo zapirale ob 20. uri, razen tam, kjer to ni mogoče, na primer v trgovskih centrih. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
Odpri galerijo
Poslovalnice naj bi se to zimo zapirale ob 20. uri, razen tam, kjer to ni mogoče, na primer v trgovskih centrih. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Veriga diskontnih trgovin Aldi se je v okviru varčevanja z električno energijo odločila eno uro prej zapreti poslovalnice, je sporočilo vodstvo koncerna.

»Prilagodili bomo delovni čas številnih poslovalnic in s tem prispevali k varčevanju z energijo,« so sporočili iz vodstva družbe Aldi Nord, kjer so trgovine te verige, ki je poleg Lidla največja samopostrežna veriga v Nemčiji, običajno odprte do 21. ure, v mestnih središčih pa do 22. ure.

Poslovalnice naj bi se to zimo zapirale ob 20. uri, razen tam, kjer to ni mogoče, na primer v trgovskih centrih, poroča Reuters.

Maloprodaja v Nemčiji je pod pritiskom zaradi drastične rasti cen energije, ki vpliva na transportni in logistični sektor trgovin. Druge vodilne verige v Nemčiji pa skrajšanje delovnega časa doslej zavračajo z argumentom, da to ne bi bistveno prispevalo k prihrankom energije, saj morajo številni sistemi, na primer sistemi za hlajenje hrane, delovati 24 ur na dan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije