ŽALOSTNA USODA

Za zdravljenje hčerke zbral pol milijona in pri 32 letih umrl

Objavljeno 02. oktober 2015 10.23 | Posodobljeno 02. oktober 2015 10.23 | Piše: A. L.

Njegova želja, da hčerko in sina pelje na nogometno tekmo, je ostala neizpolnjena.

Že pokojni Tom Attwater, hčerka Kelli in žena Joely.

PATTINGHAM – Umrl je Tom Attwater, 32-letnik, ki je za svojo hčerko Kelli zbral 500.000 funtov, da bi ji omogočil dostop do najboljših zdravil za raka, ki jih utegne potrebovati. Danes šestletnica je namreč prebolela raka (nevroblastom), ko je bila stara komaj tri mesece, potem pa še pri treh. Zdravniki menijo, da se ji bo ponovil. Tom si je prisegel, da bo naredil čisto vse, da bo Kelli lahko živela dolgo življenje, poroča Mirror. In tako je začel zbirati sredstva zanjo.

Na žalost pa je Tomovo življenje končal neozdravljivi rak na možganih, ki so mu ga diagnosticirali pred tremi leti. Umrl je doma, obkrožen z družino, ki jo je oboževal. Zapustil je tudi komaj štiri mesece starega sina Fletcherja.

Očka je odšel prej

Vdova Joely (28) je dejala: »Zaradi Toma sem bila najsrečnejša na svetu. Bolečina je neizmerna zdaj, ko ga ni več. Vedela sem, da ga bom nekoč izgubila. Nisem si pa mislila, da bo ta dan prišel tako hitro.« Težko je tudi za njuno Kelli, ki so ji že pred tem pojasnili, da bo očka šel v nebesa, še preden odraste.

Preden je Tom umrl, je naredil seznam želja, ki jih mora uresničiti, preden zapusti ta svet. Med drugim je bila na njem tudi poroka z Joely. Na njej pa je ob njem do oltarja hodila Kelli. Ker je vedel, da bo prikrajšan za priložnosti, da on njo pospremi do oltarja.

Z malim Fletcherjem in očetom so posneli stotine fotografij, stotine spominov. Joely pravi, da je obupana, ker ne bo imel priložnosti spoznati očeta, moškega, ki je bil neizmerno vesel njegovega rojstva. »Vse bom storila, da bo zrasel v džentelmena, kot je bil njegov oče.

Desetino možganov prekril rak

Tom, ki je bil sicer poslovnež, je za svojega raka izvedel septembra 2012. Doma je izgubil zavest, ko je kuhal čaj. Pregledi so pokazali, da 11 odstotkov njegovih možganov pokriva rak. Pri 29 letih je tako izvedel, da ga čaka neizbežna usoda, ki bo zanj prišla mnogo hitreje, kot za mnoge druge. Sprva je bil v šoku, potem jezen in neizmerno razočaran, na koncu pa je v njem prevladala potreba, da iz življenja, ki mu je preostalo, naredi čim več.

Prvi cilj, ki si ga je zadal, je bil, da za Kelli zbere pol milijona funtov (Kelli's Appeal). Zavedal se je, da zase ne more storiti ničesar več, medtem ko Kelli to možnost še ima. Drugo kljukico si je želel narediti pri poroki in otroku. Mislil je, da zaradi zdravljenja z močnimi zdravili to ne bo več mogoče. A se je uresničila. Ko mu je Joely povedala, da je še enkrat noseča, je bil najsrečnejši človek na svetu. Tom je pripovedoval v enem od intervjujev, da je jokal še ves naslednji dan. Zanj je to bila najboljša novica, saj je imel občutek, da je družina zdaj popolna. A veselje je imelo tudi grenak priokus. »Vedel sem, da ne bom videl svojega otroka odraščati, in to je bolelo,« je povedal.

Ena od neuresničenih želja s seznama je, da bi Kelli odpeljal na tekmo Manchester Uniteda. Karte so že bile pripravljene, a se je Tomovo zdravstveno stanje naglo poslabšalo. »Uresničila bom Tomovo željo in Kelli in Fletcherja peljala na tekmo. Nikoli nisem gledala nogometa, ga bom pa od zdaj naprej. Za Toma.«

Joely se je vsem, ki so prispevali denar za Kelli, zahvalila: »Ko je bil znesek dosežen, se je Tom lahko sprostil in posvetil družini. Spomini nanj so dragoceni, a pogrešali ga bomo neznansko ...«

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Deli s prijatelji