RAZKIRVA, KAJ SE DOGAJA

Youtuber v Kijevu: Strah me je, da me bodo ustrelili kriminalci, ne pa Rusi ali ukrajinska vojska

Lira je odpotoval v Kijev, od koder poroča o dogajanju.
Fotografija:
Odpri galerijo

»Skrbi me, da me bodo ustrelili, ampak ne bodo me ustrelili ruski ali ukrajinski vojaki temveč kriminalci, ki ji je oborožil Zelenski,« je med sprehajanjem po Kijevu dejal pisatelj in youtuber Gonzalo Lira Coach red Pill, ki na družabnih omrežjih poroča o dogajanju v Ukrajini. Lira je prepričan, da je oblast v Kijevu namerno ustvarja kaos in da se Rusija ne bo ustavila.

Lira je med svojim včerajšnjim predvajanjem iz Kijeva dejal, da je strategija ukrajinskega predsednika Zelenskega, ki je orožje razdelil civilistom, zgrešena in da povzroča še več težav. »Ker je Zelenski razdelil orožje ima veliko zločincev vojaško orožje. Prihaja do ropov, napadov, posilstev. Znano je, da streljanje, do katerega je včeraj prišlo, ni imelo nobene povezave z Rusi, ker so več kilometrov oddaljeni od teh streljanj, gre prej za obračune med tolpami, ki streljajo druga na drugo. To je nekaj, o čem  mediji ne poročajo in ne povedo, da režim ukrajinskega predsednika predaja orožje kriminalcem v mestu, ki se borijo za prevlado v mestu, v katerem vlada anarhija.« Prepričan je, da ko bodo kriminalci obračunali drug z drugim, da bodo začeli obračunavati še s civilnim prebivalstvom v imenu ljudstva, ki se bori proti Rusom. Lira je dejal, da je jezen, ker ustvarjajo kaos in da oboroževanje civilistov ne bo ustavilo Rusov.

V enem izmed svojih videov, ki jih je objavil na youtubeu je povedal, da množice Ukrajincev, ki zapuščajo državo ne bežijo zato, ker bi se bali Rusov, temveč zato, ker se bojijo ukrajinskega režima, saj se morajo moški stari od 18 do 60 let pridružiti vojski, če se ne, jih aretirajo. »To počne ukrajinska oblast. Če misliš, da zmaguješ, ne siliš moških, da se pridružijo vojski. Pod prisilo se ljudje ustrašijo in zato bežijo.«   

image_alt
Rusi raketirali televizijski stolp, v Harkovu uničen slovenski konzulat

Pisatelj je obtičal v Kijevu zatem, ko je prišel v sredo v Ukrajino zaradi posla. Menil je, da je varno in se bo lahko čez nekaj dni vrnil domov v Kharkov, kjer živi njegova družina. V hotelu, kjer je bival, so mu pomagali podaljšati bivanje, a so ga v ponedeljek zvečer iz hotela odslovili, ker »v hotelu ne želijo imeti Putinove propagande«. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije