NAPAD

To je trenutek eksplozije na ruskem letališču, kjer so se pripravljali na napad (VIDEO)

Poročila o zadnjih eksplozijah na dveh različnih vojaških lokacijah v Rusiji še podžigajo ugibanja, da je zanje kriva Ukrajina.
Fotografija: Kaj je povzročilo eksplozijie, za zdaj ni znano. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Kaj je povzročilo eksplozijie, za zdaj ni znano. FOTO: Zaslonski posnetek

V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji je bilo ubitih in ranjenih več ljudi, poročajo ruski mediji. Na letališču v bližini Rjazana je eksplodiral tovornjak s cisterno z gorivom, pri čemer so umrli trije ljudje. V eksploziji na letališču v Saratovu sta bila poškodovana dva človeka.

image_alt
Putinova ljubica javnost šokirala z novim obrazom: povsem je drugačna, vsi se sprašujejo, kaj je z njo (FOTO)

»Neidentificiran letalnik je napadel letališče v regiji Saratov,« je danes poročal spletni portal Baza. Dve osebi so morali zaradi poškodb prepeljati v bolnišnico.

V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji več mrtvih in ranjenih. FOTO: Mitja Urbančič
V eksplozijah na dveh vojaških letališčih v Rusiji več mrtvih in ranjenih. FOTO: Mitja Urbančič

Na vzletni stezi v regiji Rjazan južno od Moskve pa je eksplodiral tovornjak za prevoz goriva, pri čemer so umrli trije ljudje, pet jih je bilo ranjenih, poroča nemška tiskovna agencija dpa, medtem ko britanski BBC, sklicujoč se na ruske državne medije, poroča o šestih ranjenih.

Na letališču v Rjazanu naj bi bilo poškodovano letalo, na letališču Engels-2 pri Saratovu pa prav tako dve letali, menda strateška bombnika dolgega dosega T-95. Te bombnike Rusija uporablja za raketne napade na Ukrajino, kjer je bila v preteklih tednih v raketiranju uničena kritična infrastruktura, zaradi česar so brez vode in elektrike ostali mnogi Ukrajinci.

Kaj je povzročilo eksploziji, za zdaj ni znano

Obe območji sta od ukrajinske meje oddaljeni več sto kilometrov. Po besedah guvernerja regije Saratov varnostne sile preverjajo, kot je dejal, »poročila o incidentu na vojaških objektih«.

image_alt
Resne zdravstvene težave Putina: padel po stopnicah in se ponečedil?

Kijev je v preteklih mesecih priznal napade na več ruskih vojaških oporišč na polotoku Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014.

Poročila o zadnjih eksplozijah na dveh različnih vojaških lokacijah v Rusiji po navedbah BBC še podžigajo ugibanja, da je zanje kriva Ukrajina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije