Vučić napovedal 24-urno policijsko uro, zbolel tudi njegov sin

Prepoved gibanja bi lahko trajala ves vikend. Danilo (22) v bolnišnici.
Fotografija: Aleksandar Vučić. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Aleksandar Vučić. FOTO: Reuters

Srbski predsednik Aleksandar Vučić ocenjuje, da bi izredne razmere, ki so jih v Srbiji uvedli 15. marca zaradi pandemije novega koronavirusa, lahko odpravili v mesecu dni. Ob tem pa je napovedal, da bi policijsko uro v Beogradu in Nišu lahko podaljšali na ves konec tedna. Omenil je tudi možnost uvedbe karantene v Beogradu.

Vučić je v oddaji Upitnik Radiotelevizije Srbije v torek zvečer kot povsem gotovo napovedal uvedbo policijske ure v Nišu in prestolnici, žarišču epidemije, že v petek od 15. ure, ki bi trajala do ponedeljka zjutraj, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. V Srbiji so sprva policijsko uro uvedli od 17. do 5. ure, nato pa še od sobote od 13. ure do ponedeljka do 5. ure. Opozoril je, da jih je sobota popoldne pred dvema tednoma drago stala, saj so mnogi prebivalci takrat ob koncu tedna izkoristili lepo vreme in bili ves dan zunaj. V nekaj dneh pričakuje posledice.

Vučić ne izključuje niti možnosti, da bi v Beogradu uvedli 24-urno prepoved gibanja. Izpostavil je, da vse te ukrepe uvajajo, da bi rešili življenja.

Vučić spada v rizično skupino

Izpostavil je, da je kot srčni bolnik in zaradi visokega tlaka tudi sam v ogroženi skupini ter da nosi zaščitno masko in rokavice. Ni pa hotel odgovoriti na vprašanje, ali se je testiral na okužbo z novim koronavirusom.

Zvečer pa je Vučić na instagramu objavil, da je njegov najstarejši sin zbolel za covidom-19. Klinična slika 22-letnega Danila je taka, da so ga sprejeli na beograjsko kliniko za nalezljive bolezni, še navajajo tuje tiskovne agencije.

Prvi primer okužbe so v Srbiji potrdili 6. marca, izredne razmere so uvedli 15. marca ob možnosti, da bodo trajale 90 dni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije