Vsi bi sanjsko službo

Irski Great Blasket najbolj vroče delovno mesto ta hip. Zaposlijo par, ki bi oskrboval koče in vodil kavarno.
Fotografija: Služba omogoča umik od sodobnosti. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Služba omogoča umik od sodobnosti. FOTO: Twitter

Bi delali na samotnem otoku, kamor zahajajo le turisti? Niste edini, na oglas za delovno mesto oskrbnika treh koč in kavarne se je namreč odzvalo več kot 23.000 ljudi, ki bi si želeli očitno sanjske službe. Ne nazadnje je treba delati le od aprila do oktobra, otoški poglavar pa bi bil tako rekoč sam svoj šef.
 

Ni vode in elektrike


No, Alice Hayes in Billy O'Connor ocenjujeta, da sta za delovno mesto na otoku Great Blasket ob zahodni obali Irske potrebna dva, najbolje par ali dobra prijatelja, ki bosta zmogla živeti in delati drug ob drugem tako rekoč 24 ur na dan.

Toliko prošenj pravzaprav ne preseneča ... FOTO: Guliver/Getty Images
Toliko prošenj pravzaprav ne preseneča ... FOTO: Guliver/Getty Images
In to v ne ravno sanjskih razmerah, no, kakor za koga, na otoku namreč ni elektrike, tam ni vodovoda ali kanalizacije, na njem je le nekaj počitniških hišic in kavarna oziroma hostel, ki ga bosta vodila izbranca. In očitno bosta lahko Irca na svojem koščku raja, ki je velik le 4,5 kvadratnega kilometra, resnično zaposlila pravi osebi, saj je izbira po gori prošenj za službo sodeč velika.

Poleg plačila delodajalec seveda zagotavlja nastanitev in hrano, a se je treba za vsako udobje kar pošteno potruditi; svetlobo pričarajo sveče, toploto peči, hrano pripravljajo na plinskih kuhalnikih ... Vse je povsem osnovno in skromno, no, razen medmrežja seveda, saj na celini, le nekaj kilometrov stran, stoji telekomunikacijski stolp, zaradi česar je hitrost mobilnega interneta na otoku odlična.


Največ prošenj je prišlo iz Irske, a precej jih je priromalo tudi z drugih koncev sveta, celo iz Irana, Argentine, Mehike in s Finske: večino pritegujeta čudovita narava in misel, da se lahko na otoku vsakdo odklopi od naporne sodobnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije