ROJSTNI DAN

Vse najboljše, Kris! »Praznovanje bomo nadomestili, ko se vrnemo domov«

Dan, ko je prejel zolgensmo, je bil pravzaprav njegovo novo rojstvo, rok, do katerega je bilo treba zbrati dobra dva milijona evrov, pa bi se iztekel danes.
Fotografija: FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
FOTO: Moni Černe

Na današnji dan pred dvema letoma se je v Kopru rodil Kris Zudich, ki je v svoji bolezni in nemoči združil Slovenijo. Kris je še vedno v Ameriki, na opazovanju in fizioterapijah, potem ko je prejel zolgensmo, najdražji odmerek zdravila na svetu.

Kris je dobro, vedno bolj je razigran, veliko čeblja in vedno več zmore: sam poskuša jesti, nekaj časa lahko sedi vzravnano, prevali se s trebuščka na hrbet, njegove rokice zmorejo več, imajo boljšo oprijemljivost, postal je bolj zaupljiv, sta o njem sporočila starša Matteo Zudich in Ana Jerak. Tega niso veseli samo njegova starša in družina, ampak vsa Slovenija. Čeprav ga v Kopru in tudi Italiji, kjer ima Kris družino po očetovi strani, pogrešajo, je mali junak v najboljših rokah zdravnikov nevrokirurgov ter v varnem objemu staršev, skupni čas pa mladi družini največ pomeni.

Kot nam je še zaupala njegova mama: »Rojstni dan bomo praznovali z družino in s prijatelji, ko se vrnemo domov. Trenutno pa Krisko še spi, kasneje bomo šli malček ven na svež zrak. Praznovanje bomo nadomestili, ko se vrnemo domov.«

Njegovo novo rojstvo

Dan, ko je prejel zolgensmo, je bil pravzaprav njegovo novo rojstvo, rok, do katerega je bilo treba zbrati dobra dva milijona evrov, pa bi se iztekel danes. V Slovenskih novicah smo dečkov klic na pomoč objavili prvi. Bil je torek, 24. septembra 2019, in z objavo sprožili največjo dobrodelno akcijo v zgodovini samostojne države. Predvsem pa, na kar smo najbolj ponosni, z nekaj vrsticami združili ljudi, ki so dokazali, da smo majhen narod, a imamo srce velikanov.

Kmalu na svidenje in vse, vse najboljše, Kris!

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije