PREDSEDNICA NA PREPIHU

Vroče v Desusu: nova nezaupnica Pivčevi?

Del stranke obsodil javne napade na vodstvo stranke.
Fotografija: Aleksandra Pivec je prejšnji teden dobila podporo vodstva stranke. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec je prejšnji teden dobila podporo vodstva stranke. FOTO: Voranc Vogel

Letošnje poletje s kakšnimi višjimi temperaturami (še) ni postreglo, je pa zato toliko bolj vroče v koalicijski stranki upokojencev. Desus je v začetku leta dobil novo vodstvo, dolgoletni prvi obraz stranke Karla Erjavca je na kongresu stranke presenetljivo prepričljivo premagala Aleksandra Pivec. Pod njenim vodstvom je stranka vstopila v vlado Janeza Janše, ministrici za kmetijstvo pa naj bi se po nekaterih poročanjih nekateri v stranki že hoteli odpovedati.

Najprej je počilo v Ljubljani. Pred tednom dni je pokrajinska organizacija Desus Ljubljana na seji, ki je potekala v prisotnosti vodstva Desusa, izrekla nezaupnico predsednici Aleksandri Pivec, kasneje pa so predstavniki Mestne organizacije Desus Ljubljana sporočili, da z omenjenim sklepom niso bili seznanjeni. Vodstvo stranke je svoji predsednici izreklo podporo, a tokrat naj bi ji, kot poroča spletni portal 24ur.com, hrbet obrnili v pokrajinskem odboru Celje.

Zahtevajo konec javnega obračunavanja

Iz stranke so danes sporočili, da so številni pokrajinski odbori stranke v preteklih dneh sprejeli sklepe v podporo vodstvu stranke pri njihovem delu, v nekaterih pa ostro obsodili »javne napade posameznih članov stranke, usmerjane na vodstvo stranke in poslansko skupino, z njihovimi jasnimi cilji, destabilizirati stranko, skregati članstvo ter zapustiti vladno koalicijo,« kot so zapisali v PO Podravje.

PO Severne Primorske pa je pozval vodstvo stranke, da »proti tistim članom stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije poskušajo diskreditirati tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov«.

Že od prvih novic o domnevnem nezadovoljstvu znotraj stranke se pojavljajo ugibanja o morebitni vrnitvi Erjavca v stranko. Minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je na januarskem kongresu podprl Pivčevo, zdaj pa naj bi bil eden njenih največjih kritikov, je o tem pred dnevi na Pop TV dejal, da o teh govoricah ne ve nič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije