POSLANSKO VPRAŠANJE

Vlada razkrila stroške Pivčeve in njenih obiskov

Poslanci Desusa računajo, da bo Pivčeva odšla še pred interpelacijo.
Fotografija: Aleksandra Pivec se bo morala zagovarjati ob interpelaciji, če ne bo prej sama odstopila kot ministrica oziroma če je ne bo k temu pozval Janša. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec se bo morala zagovarjati ob interpelaciji, če ne bo prej sama odstopila kot ministrica oziroma če je ne bo k temu pozval Janša. FOTO: Jože Suhadolnik

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so v postopek državnega zbora vložile interpelacijo ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec. Glasovanje bi podprli najverjetneje tudi poslanci koalicijskega Desusa, ki interpelacije sicer niso sopodpisali.

Preberite tudi:

Razkrivamo, kako bogata je Aleksandra Pivec



Opozicija ministrici očita kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev, ki so v javnem interesu. Na Pivčevo namreč letijo očitki zaradi plačil ob gostovanjih po Sloveniji, najbolj je bilo izpostavljeno gostovanje na Krasu oziroma podjetju Vinakras ter Izoli. V interpelaciji so izpostavljeni tudi očitki v zvezi z nepravilnostmi pri projektu SRIPT, ki pa so se pojavili že v vladi Marjana Šarca (LMŠ), ko je bila Pivčeva prav tako kmetijska ministrica.


 
​​Preberite tudi:

Aleksandra Pivec nasmejana kot že dolgo ne (FOTO)
Znano, kdo bo začasno vodil Desus (VIDEO)



Nekateri menijo, da do interpelacije morda sploh ne bo prišlo. Kot je med drugim ocenil vodja poslancev SD Matjaž Han, bi Pivčevo lahko predsednik vlade Janez Janša že pred tem umaknil s položaja. Pivčeve namreč po nedavnem odstopu s položaja predsednice Desusa poslanci te stranke ne vidijo niti več na ministrski funkciji. V Desusu računajo na to, da se bo Pivčeva poslovila od položaja ministrice še pred interpelacijo, da bi lahko odstopila ali pa bi Janša predlagal njeno razrešitev, v nasprotnem primeru koalicija ne more več računati na njihove glasove, je bil jasen vodja poslancev stranke upokojencev Franc Jurša.



Pivčeva je sicer napovedala vnovično kandidaturo za predsednico stranke na novembrskem volilnem kongresu, na katerem pa se za predsednika stranke upokojencev ne bo potegoval minister za zdravje Tomaž Gantar. Ta je Pivčevo na januarskem kongresu podprl proti Karlu Erjavcu, nato pa postal njen velik kritik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije