VILA VSEH VIL

Vilo prodajajo za 130 milijonov

Že če bo šla po izklicni ceni, bo najdražje zasebno domovanje do zdaj. Znova bo na prodaj konec meseca.
Fotografija: Bo novega lastnika dobila še ta mesec? FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Bo novega lastnika dobila še ta mesec? FOTO: Twitter

Ali bo firenška lepotica, vila vseh vil, na Beverly Hillsu končno postavila rekord? Milijarder Steven F. Udvar-Hazy, lastnik in generalni direktor podjetja Air Lease Corporation, ki oddaja v najem letala, sicer že več kot leto dni prodaja razkošno nepremičnino s prostranim posestvom, morda pa mu bo uspelo najti kupca konec januarja na spletni dražbi.

Zvezdniški sosedje

Za goste so na voljo kar tri hiše. FOTO: Facebook
Za goste so na voljo kar tri hiše. FOTO: Facebook
Izklicna cena se glasi kar 130 milijonov evrov, in če bi kdo potrdil že ta znesek, bi Villa Firenze postavila nov rekord v prodajni vrednosti zasebnih domovanj. Za zdaj je na prestolu posestvo Chartwell Estate na Bel Airu, ki je novega lastnika za 122 milijonov evrov dobilo lani, a nepremičnina, ki meri kar 1900 kvadratnih metrov in leži na kar 37.000 kvadratnih metrih urejene parcele, ta pa še dopušča možnosti nove gradnje in dozidave, je resna izzivalka. Velja za umetniško delo, mojstrovino, ki je ni mogoče poustvariti, podpisal pa jo je kalifornijski arhitekt William Hablinski, ki Villo Firenze opisuje kot pristno italijansko vasico, poroča CNN. Posestvo ponuja poleg same vile še tri hiše za goste, tekaško stezo, bazen, zunanji džakuzi, teniško igrišče in parkirišče za 30 avtomobilov. Vila ima 13 spalnic in 25 kopalnic ter številne kamine in drugo udobje, ki bo nedvomno osrečilo premožno družino in njihove elitne goste.

Med njimi bi utegnil biti tudi kateri od sosedov, kajti v ugledni četrti North Beverly Park živijo sama bleščeča imena, kot so Rod Stewart, Denzel Washington in Sylvester Stallone, v bližini pa imata domovanje še Eddie Murphy in Mark Wahlberg. Vprašanje je tako le, kdo bo novi stanovalec eminentne soseske. Kot rečeno, je vila na prodaj že dobro leto, po strokovnih ocenah nepremičninarjev pa prodaja takšnih posestev, če ni takojšnjega interesa, običajno traja od tri do pet let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije