SNEG, SNEG

VIDEO: To so posledice polarnega mraza na hrvaški obali

Hrvaška se je zbudila v jutro s temperaturami krepko pod ničlo.
Fotografija: Prizori iz Bakarja. Foto: Facebook
Odpri galerijo
Prizori iz Bakarja. Foto: Facebook

Iz Bakarja, hrvaškega obmorskega mesteca in pristanišča, prihajajo posnetki nenavadnih prizorov narave, ki so nastali zaradi polarnega mraza, ki je v teh dneh zajel tudi Hrvaško. To je posnetek, ki ga je na svoji facebook strani objavil portal Severe Weather Europe​.



Medtem hrvaški mediji poročajo o podobnih razmerah tudi na Braču. Tam so se domiselni domačini kar s čolnom drsali po mestu, ribiče pa so ribe pričakale na vrhu zamrznjene površine morja.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Temperature krepko pod ničlo

Dodajmo, da le na skrajnem jugu Hrvaške v sredo zjutraj niso zabeležili temperatur pod ničlo. Najbolj mrzlo je bilo ob 7. uri v Lipiku v zahodni Slavoniji, kjer so namerili skoraj –16 stopinj, podobno je bilo v nekaterih mestih v Gorskem Kotarju, Liki in na severozahodu države. Klub zimskim pogojem je prevoznost cest boljša, kot je bila v preteklih dneh.

V vseh hrvaških meteoroloških postajah so davi zabeležili temperature pod ničlo, razen na Prevlaki na skrajnem jugu države in otoku Palagruža, ki leži sredi južnega Jadranskega morja. Večina mest v notranjosti države se je zbudila v jutro s temperaturami od –10 do –15 stopinj. Ob obali je bilo od –8 na Reki do –0,5 v Dubrovniku.

Večina notranjosti Hrvaške je pod snegom. Najdebelejša snežna odeja je v Gorskem Kotarju in Liki. Največ snega imajo v Delnicah, kje so ga namerili 180 centimetrov, več kot meter in pol ga je tudi v nacionalnih parkih Risnjak in Plitviška jezera.

Vremenoslovci so napovedali, da bo danes rahlo snežilo le na vzhodu Slavonije. Najvišje temperature v notranjosti države bodo okoli –5 stopinj Celzija, ob obali do 3 stopinje nad lediščem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije