VIDEO: Izredne razmere v Zagrebu

Za varnost med visokim obiskom skrbijo tudi ostrostrelci.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

ZAGREB – Dvodnevni obisk srbskega predsednika Aleksandra Vučića na Hrvaškem je naletel na odpor dela hrvaške javnosti. Vojni veterani iz domovinske vojne so se hoteli zbrati na protestu na Trgu sv. Marka, a jim je policija to preprečila, zato so odšli na Trg bana Jelačića.

Zbor veteranov spremlja veliko policistov. Tudi sicer jih je v Zagrebu precej, zaradi obiska srbskega predsednika in spremljajočih varnostnih ukrepov pa napovedujejo tudi oviran promet.
Vučića je na uradni obisk povabila hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Odnosi med državama so v zadnjem času zelo napeti, še vedno pa jih najbolj bremeni vojna po razpadu nekdanje Jugoslavije.
Vučić bi moral na Hrvaško priti že konec lanskega leta, a so ga odpovedali zaradi nezadovoljstva Zagreba, ker so v Beogradu postavili spomenik majorju jugoslovanske vojne Milanu Tepiću.
Zaradi napovedanega protesta hrvaških veteranov je srbski notranji minister Nebojša Stefanović obisk označil za rizičnega in namignil, da bi bila varnost Vučića v Zagrebu lahko ogrožena. Hrvaški mediji poročajo, da za njegovo varnost skrbijo tudi ostrostrelci in policisti v civilu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije