BESNI LASTNIKI

Vegani ukradli zajce

Rešili naj bi jih pred kruto usodo, a so jih potisnili v smrt. Tako trdijo besni lastniki farme, ki so ob več kot 100 živali.
Fotografija: Veganka Mia vztraja, da med reševalno misijo niso pokončali nobenega zajca.
Odpri galerijo
Veganka Mia vztraja, da med reševalno misijo niso pokončali nobenega zajca.

BARCELONA – Trdi, da je želela rešiti nedolžne živali iz ujetništva, a vse kaže, da jih je le pahnila v smrt. Zagrizena veganka je s skupino aktivistov vdrla na farmo zajcev v Osoni v Španiji in ukradla 16 živali, da bi jim ponudila varen dom in jih rešila pred zakolom. No, vse kaže, da jih je zaradi njene gorečnosti poginilo še več kot 90.


Besni lastniki farme namreč trdijo, da je ženska, znana le kot Mia, s pajdaši tako prestrašila nekatere zajklje, da so splavile; nekaj so jih aktivisti poškodovali, tako da so jih morali lastniki uspavati. Med ukradenimi zajci naj bi bile tudi nekatere novopečene mamice, ki so bile prisiljene zapustiti svoje mladiče, ti so, seveda, pozneje poginili. Mia na svojem profilu na instagramu vztraja, da na farmi ni poškodovala nobene živali in da jih je 16, ki jih je rešila pred kruto usodo, končno brez strahu zadihalo. Podarila jim je življenje, ki si ga zaslužijo, njeni novi varovanci imajo na voljo tudi nenehno veterinarsko oskrbo.
Kje so zajci, ni znano, izginila je tudi skupina aktivistov, ali so jim španski policisti na sledi, pa ni znano; prav tako ni znano, ali bodo možje postave ukrepali proti lastnikom farme. Ti naj bi namreč bežeče vegane poškodovali s palicami in nanje streljali, razbito avtomobilsko steklo pa naj bi vodjo aktivistov Mio grdo porezalo po obrazu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije