VOJNA V UKRAJINI

V Ukrajini osvobodili 144 vojakov

Prišlo je do izmenjave ujetnikov.
Fotografija: FOTO: Valentyn Ogirenko, Reuters Pictures
Odpri galerijo
FOTO: Valentyn Ogirenko, Reuters Pictures

Ukrajinske oblasti so danes sporočile, da je bilo v izmenjavi ujetnikov z Moskvo izpuščenih 144 ukrajinskih vojakov. Kijev ob tem ni navedel, kdaj in kje je do izmenjave prišlo ter koliko ruskih ujetnikov je bilo v okviru izmenjave izpuščenih. »To je največja izmenjava od začetka obsežne ruske invazije,« so na telegramu sporočili iz glavnega obveščevalnega direktorata ukrajinskega obrambnega ministrstva. Ob tem so dodali, da je 95 osvobojenih ukrajinskih vojakov nekdanjih branilcev železarne Azovstal iz Mariupola, ki je sicer v ruskih rokah.

Izmenjavo ujetnikov je potrdil tudi ukrajinski predsednik vlade Denis Šmihal, ki je ob tem dejal, da je bilo delo za osvoboditev ujetnikov zapleteno. Po navedbah ukrajinskega ministrstva je bila večina izmenjanih vojakov hudo ranjena zaradi krogel ali drobcev izstrelkov, drugi pa so utrpeli opekline in zlome. 43 osvobojenih vojakov je pripadnikov skrajno desničarskega bataljona Azov.

Kijev in Moskva sta sicer od začetka vojne v Ukrajini že večkrat izmenjala ujetnike. Do zadnje takšne izmenjave naj bi prišlo v torek, v njo pa naj bi bilo vključenih 17 ukrajinskih vojakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije