KORONAVIRUS

V Španiji v enem dnevu umrlo več kot 800 ljudi, pacienti ležijo po tleh (VIDEO)

Novi koronavirus je v Španiji vzel že več kot 6500 življenj.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

V Španiji so znova zabeležili dnevni rekord v številu smrti zaradi koronavirusne bolezni 19. V zadnjih 24 urah je umrlo še 838 ljudi, kar je šest več kot dan pred tem (skupaj 6528). Z novim koronavirusom se je doslej v Španiji okužilo 78.797 ljudi, kažejo podatki španskega ministrstva za zdravje. Z izjemo četrtka se je dnevno število smrtnih žrtev večalo vsak dan. Doslej je ozdravelo 14.709 ljudi.

Izredne razmere podaljšane do 12. aprila

Število okuženih in smrtnih žrtev narašča, čeprav je v Španiji že od 14. marca v veljavi karantena, ki močno omejuje gibanje prebivalcev. Španski parlament je sicer ta teden izredne razmere, vključno s karanteno, podaljšal do 12. aprila.

Španski premier Pedro Sanchez je zaradi naraščanja števila okuženih in umrlih v soboto napovedal še strožje ukrepe. Kot je dejal v televizijskem nagovoru Špancem, bodo v ponedeljek po zgledu Italije tudi vsa podjetja za dva tedna ustavila nenujne dejavnosti. Ta ukrep naj bi na današnji izredni seji potrdila vlada, ki bo tudi določila, katere so nenujne dejavnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije