VUHAN

V mestu duhov ponoči odmevajo klici prebivalcev (VIDEO)

Število žrtev koronavirusa raste.
Fotografija: Vuhan je mesto duhov. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Vuhan je mesto duhov. FOTO: Youtube

Po družbenih omrežjih kroži posnetek prebivalcev Vuhana, mesta izbruha smrtonosnega koronavirusa. Na njem je videti in slišati, kako prebivalci mesta, ki so ga kitajske oblasti odrezale od preostalega sveta, ponoči hodijo na svoje balkone in se medsebojno spodbujajo.

Iz nebotičnikov nad srhljivo praznimi ulicami mesta duhov je ponoči slišati klice. »Ostanite močni« in »Vuhan, zdrži« prebivalci kričijo drug drugemu, in da bi dvignili moralo, pojejo kitajsko himno ter domoljubne pesmi. Lokalne oblasti sicer prebivalcem priporočajo, naj ne hodijo na balkone, ker se tako poveča nevarnost okužbe.



Prebivalci Vuhana so že več dni zaprti v svojih stanovanjih, potem ko so oblasti mesto za 11-milijonsko mesto razglasile karanteno. Prebivalci se bojijo, da se bodo zato okužili z virusom, ki je doslej zahteval že najmanj 132 smrtnih žrtev, z njim pa naj bi bilo samo na Kitajskem okuženih okoli šest tisoč ljudi. Nekateri strokovnjaki so sicer prepričani, da je bolj realna številka okuženih okoli 40 tisoč ter da bo epidemija trajala nekaj mesecev.

Po spletu kroži tudi posnetek z dronom, ki kaže, kakšno mesto duhov je Vuhan.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije