POLITIČNI ŠKANDAL

V javnost pricurljali posnetki divje zabave: premierka tega ni pričakovala (VIDEO)

Zabavala se je v družbi znanih finskih osebnosti in divje plesala. Zaradi posnetkov se je nanjo usul plaz očitkov.
Fotografija: Sanna Marin. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser, Via Reuters
Odpri galerijo
Sanna Marin. FOTO: Ukrainian Presidential Press Ser, Via Reuters

Finska predsednica vlade Sanna Marin (36) polni strani medijev. Po divji zabavi, posnetki katere so se znašli na spletu, se je nanjo usul plaz kritik. Odzvala se je tudi Marinova, ki je priznala, da tega, da se bodo posnetki znašli v javnosti, ni pričakovala. 

Posnetek je bil objavljen v zgodbah na instagramu. Premierka na njem pije, pleše in prepeva pesmi finskega raperja Petrija Nygarda in pevca Anttija Tuiska. Na posnetku so tudi nekatere druge znane finske osebnosti. Med pevci, vplivneži, TV-voditelji, youtuberji in stilisti so opazili tudi Ilmarija Nurminena, ki je prav tako član premierkine stranke SDP. Škandal je še toliko večji, ker naj bi se v ozadju slišalo, da so prisotni na zabavi govorili o prepovedanih drogah – kokainu. Mnogi premierko zdaj zato pozivajo k testiranju. 

Po burnem odzivu javnosti je premierka na novinarski konferenci stopila pred novinarje in zanikala govorice, da je posegla po prepovedanih drogah. »Nič ne skrivam,« je dejala. »Plesala sem, pela, se veselila, delala sem legalne stvari.« Dodala je še, da ni veliko popila. Obregnila se je tudi ob osebo, ki je te posnetke objavila. »Verjela sem, da bodo ti posnetki, ki so nastali na zasebni zabavi, ostali zasebni,« je dejala in dodala, da se zaradi tega, ker so bili objavljeni, počuti slabo.

Sicer pa Marinove zaradi divjega žuriranja ne kritizirajo prvič. V preteklosti je že bila v središču pozornosti zaradi svojega družabnega življenja, obiskov klubov in koncertov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije