NOVOPEČENI BOGATAŠI

V finskem mestu 50 novih milijonarjev

Evropske loterijske mrzlice je konec, 90 milijonov evrov je šlo na Finsko. Novopečeni bogataši so skupaj vplačali listič, vsak je prispeval 10 evrov.
Fotografija: Bajni znesek si bo razdelilo 50 srečnežev.
Odpri galerijo
Bajni znesek si bo razdelilo 50 srečnežev.

Siilinjarvi – Sanj o dobitku na eurojackpotu je začasno konec – no, za finsko mesto Siilinjarvi nikakor ne, kajti tam po novem živi kar 50 novopečenih milijonarjev.

Srečneži so si namreč razdelili bajni dobitek evropske loterije, ki je tokrat znašal rekordnih 90 milijonov evrov! Mirni kraj na vzhodu finske dežele so tako v zadnjih dneh preplavili mediji, idile in tišine je za prebivalce konec. Kdo vse je obogatel, se zdaj sprašujejo osmoljenci in radovedneži: nekateri srečneži so ponosno razodeli svojo identiteto, a odgovorno varujejo zasebnost tistih, ki o nenadnem denarnem prilivu ne želijo razpredati s svetom.

»Pred časom sem osvojila 50 centov, potem pa nekaj časa nisem utegnila kupiti lističa, ker sem vse dni delala v gozdu. Še dobro, da sem se podvizala in pridružila tokratni zmagovalni ekipi!« je povedala ena od dobitnic, upokojenka, ki je, kakor drugi, k skupnemu vložku prispevala deset evrov. Potem ko jo je doletela neverjetna vest in ko je večkrat preverila številke, da bi se prepričala, da ne gre za pomoto, je nazdravila z nekaj kozarci konjaka in legla k počitku, prihodnji dan pa začela kovati načrte, kaj si bo privoščila z denarjem.

Sreča se je nasmehnila Fincem.
Sreča se je nasmehnila Fincem.
Najverjetneje bo bogato obdarila otroke in vnuke, potem pa si bo privoščila potovanje s svojimi sedmimi sorojenci. Lotila se bo tudi prenove svojega doma ali si bo privoščila novo hišo tik ob jezeru. Nikakor pa ne bo zapustila domačega kraja – čeprav si lahko privošči nov dom kjer koli na svetu, saj ima po novem na računu 1,8 milijona evrov, bo Siilinjarvi vedno njen dom.
Glavni dobitek na eurojackpotu se je že drugič letos dvignil na 90 milijonov evrov, kar je zgornja meja glavne nagrade.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije