ARETIRALI BRATA

V evropski prestolnici preprečili teroristični napad

Napasti sta nameravala z eksplozivom, ricinom ali s kakšnim drugim zelo močnim strupom. 
Fotografija: Na dan prihajajo podrobnosti napada v Nemčiji. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Na dan prihajajo podrobnosti napada v Nemčiji. FOTO: Ap

PARIZ – Francoske varnostne sile so preprečile domnevni teroristični napad in aretirali brata egiptovskega rodu, je danes sporočil francoski notranji minister Gerard Collomb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Mlada moška egiptovskega porekla sta se pripravljala na napad bodisi z eksplozivom bodisi z ricinom, zelo močnim strupom,« je pojasnil minister za francosko televizijo BFMTV in dodal, da so pri priprtih našli načrte za izdelavo strupa iz ricina.

Minister je javnost o preprečitvi napada obvestil manj kot teden dni po napadu džihadista Hazmnata Azimova z nožem v Parizu, v katerem je bil ubit en človek, pet ljudi pa je bilo ranjenih. Prav po tem napadu je policija prišla na sled tudi omenjenima domnevnima teroristoma egiptovskega rodu. Kdaj so ju priprli, Collomb ni sporočil. 

Iz neuradnih virov je bilo slišati, da ju je policija prijela v Parizu 11. maja, torej le dan po napadu Azimova. Vsi trije naj bi bili iz 18. pariškega okrožja. Neimenovani vir je za AFP potrdil tudi, da naj bi eden od osumljencev že priznal, da je načrtoval napad.

Francija je bila v zadnjih letih pogosto tarča terorističnih napadov, v katerih je bilo od začetka leta 2015 ubitih 246 ljudi. Policija je samo od januarja 2015 preprečila še 51 načrtovanih terorističnih napadov, je že konec marca povedal francoski premier Edouard Philippe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije