ZLATI PALICI

V babičini omari našla zlato

Objavljeno 03. junij 2020 18.58 | Posodobljeno 03. junij 2020 18.58 | Piše: E. B.
Ključne besede: zlato omara

Iskala sta rjuhe, a sta jima na tla padli težki palici. Družina bi lahko iztržila dobrih sto tisočakov.

Cene zlata se še dvigujejo, si mane roke pariška družina. FOTO: GuliVER/Getty Images
Karantena je za mnoge pomenila preobrat v življenju: številni so postali kulinarični mojstri, spet drugi telovadci, umetniki, vrtnarji, celo poslovneži, če so znali ponuditi pravo idejo. No, družina iz Pariza pa se je zgolj preselila na podeželje, saj je jasno, da se v naravi lažje premosti izolacijo, in odkrila zlato jamo. Dobesedno.
 

Skrite v rjuhah


Dvojčka, ki štejeta deset let, sta se v stari hiši, ki je bila nekoč v lasti njune babice, lotila izdelave hišice na vrtu in za to pobrskala za starimi rjuhami. A babičina omara je skrivala pravi zaklad, se je izkazalo: dve zlati palici, ki bi lahko družini zdaj prinesli več kot sto tisočakov! Odkritje v kraju Vendôme je kot blisk zakrožilo po francoskih in tujih medijih, ne nazadnje cene zlata zadnje čase segajo v višave, mnogi, tudi pariška družina, pa se spopadajo z okrnjenim prihodkom ali pa celo brezposelnostjo, zato je draga kovina lahko zadetek v polno. Kaj kmalu pa bi jo spregledali, pripoveduje glava družine.
image
Ob palicah je bilo celo potrdilo o nakupu iz leta 1967. FOTO: Facebook

Dvojčka sta namreč iz omare potegnila rjuho in jo razprostrla, pri tem pa sta na tla padla težka predmeta. A nista takoj pritegnila njune pozornosti, zato sta nadaljevala igro na vrtu, šele pozneje sta staršem omenila, da so v babičini omari nenavadne težke palice. Zraven je bilo še potrdilo o nakupu zlata iz leta 1967, je še zadovoljen pozneje ugotovil podjetnik, čigar posli v teh časih, razumljivo, ne tečejo ravno kot po maslu.
Najditelja si želita bazen.


Za pomoč je zaprosil strokovnjaka pri dražbeni hiši, ki je najdbo seveda takoj označil za dragoceno, a predlagal, naj lastnik še nekoliko počaka s prodajo, saj bi se čez čas vrednost utegnila še povečati. Družina, če njeni člani ne bodo ravnali razsipno, bo tako verjetno brez težav prebrodila kritično gospodarsko obdobje po epidemiji, a kaj ko si mlada najditelja že želita bazen ... 
Deli s prijatelji