ONEMOGOČEN DOSTOP DO OBČUTLJIVIH PODATKOV

V Avstriji prepovedali TikTok na telefonih vladnih uslužbencev

Aplikacijo in družbeno omrežje TikTok upravlja kitajsko podjetje.
Fotografija: Vladni uslužbenci si morajo v Avstriji s službenih telefonov izbrisati aplikacijo TikTok, na zasebnih napravah jo lahko še naprej uporabljajo. FOTO: Dado Ruvić, Reuters
Odpri galerijo
Vladni uslužbenci si morajo v Avstriji s službenih telefonov izbrisati aplikacijo TikTok, na zasebnih napravah jo lahko še naprej uporabljajo. FOTO: Dado Ruvić, Reuters

Avstrijski državni uradniki in zvezni politiki si bodo morali s službenih naprav izbrisati aplikacijo TikTok. Vlada na Dunaju se je za to odločila, da bi kitajskemu podjetju Bytedance, ki upravlja TikTok, onemogočila dostop do občutljivih podatkov.

Avstrijski minister za notranje zadeve Gerhard Karner je na današnji novinarski konferenci dejal, da si bodo morali vladni uslužbenci s službenih telefonov izbrisati aplikacijo TikTok. Dodal je, da jo bodo lahko na zasebnih napravah še naprej uporabljali.

Ukrep tudi drugod po svetu

Avstrija se s tem pridružuje Avstraliji, Kanadi, Franciji, Kanadi, ZDA, Veliki Britaniji, Nizozemski in Evropski komisiji, ki so že izdale podoben ukrep za državne uradnike.

Aplikacijo in družbeno omrežje TikTok upravlja kitajsko podjetje Bytedance, ki sicer ni v državni lasti. Kljub temu kritiki Kitajske trdijo, da imajo kitajske oblasti in komunistična partija možnost vplivanja na internetna podjetja in pridobivanja njihovih podatkov. V Pekingu sicer to zanikajo.

Preberite še:

image_alt
Deček (13) umrl po TikTok izzivu: Telo se mu je začelo krčiti

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije