DVOJNO PRAZNOVANJE

Usodni da dahnila pred Belo hišo

Naomi Biden je večno zvestobo obljubila tri leta mlajšemu odvetniku. Dan pozneje je njen dedek kot prvi ameriški predsednik praznoval okroglih 80 let.
Fotografija: Z leve: Naomi, Joe, Jill, Ashley in Finnegan Biden. Ashley je Joejeva edina hči iz zakona z Jill ter teta Naomi in Finnegan. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters
Odpri galerijo
Z leve: Naomi, Joe, Jill, Ashley in Finnegan Biden. Ashley je Joejeva edina hči iz zakona z Jill ter teta Naomi in Finnegan. FOTO: Evelyn Hockstein, Reuters

Minuli konec tedna je bilo v družini ameriškega predsednika Joeja Bidna nadvse veselo. Šestinštirideseti predsednik ZDA je včeraj praznoval okroglih 80 let, dan prej pa je nazdravil najstarejši vnukinji Naomi, ki je na trati pred Belo hišo večno zvestobo obljubila Petru Nealu. Pred njima je čast, da si zaobljube izmenjajo v ali ob tej mogočni stavbi, za katero so leta 1902 pri obnovi uporabili tudi sloviti beli kamen s hrvaškega otoka Brač, pripadla le 18 parom.

Impozantno stavbo je krasilo belo cvetje. FOTO: Sarah Silbiger, Reuters
Impozantno stavbo je krasilo belo cvetje. FOTO: Sarah Silbiger, Reuters

Naomi, ki je blestela v tradicionalni beli obleki, obraz pa ji je prekrivala bela tančica, je tudi za pročelje stavbe izbrala belo cvetje in nekaj zelenja. Razkošni aranžmaji so krasili obok okrog vhodnih vrat ter balkonske in druge ograje in impozantni stavbi, zgrajeni v neoklasicističnem slogu, dodali pridih elegance in romantike. Čeprav je bil dan obsijan s soncem, pa so se temperature v ameriški prestolnici v soboto spustile pod deset stopinj Celzija in mnogi svati so pozneje pripomnili, da je mladoporočenca očitno grela ljubezen, saj sta na mrazu vztrajala v poročnih oblekah, brez bund, kap ali šalov. »Vse za lepoto in lepe poročne fotografije,« je na družabnem omrežju dodala ena od povabljenih in priznala, da bi se sama zagotovo ovila vsaj v plašč.

Osemindvajsetletna odvetnica Naomi je starejša hči Joejevega sina Hunterja in njegove prve žene Kathleen. V zakonu sta se jima rodili še dve deklici, Hunter pa ima še dva sinova, enega nezakonskega in enega z drugo ženo Melisso. Odvetnik je tudi 25-letni Peter Neal, svojo drago pa je spoznal pred štirimi leti v New Yorku, odkar je Joe Biden postal ameriški predsednik, pa živita v Beli hiši. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije