NAPAD DRONOV

Ukrajina vpletenost zanika, Moskva meni drugače ...

Vse se dogaja zelo blizu meje z Belorusijo.
Fotografija: V zadnjih tednih se vrstijo poročila o napadih dronov v Rusiji. Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
V zadnjih tednih se vrstijo poročila o napadih dronov v Rusiji. Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Regionalne oblasti v ruski regiji Pskov, ki leži blizu meje z Belorusijo, poročajo o napadu dveh dronov, v katerem je bila poškodovana upravna stavba naftovoda. Iz še dveh regij ob meji z Ukrajino pa poročajo o smrtnih žrtvah obstreljevanja. Gre za zadnje v nizu napadov na ruskem ozemlju, za katere Moskva krivi Ukrajino. Ta vpletenost zanika.

Moskva krivi Kijev in njegove zahodne zaveznike. Fotografija je simbolična.  FOTO: Š Stringer, Reuters 
Moskva krivi Kijev in njegove zahodne zaveznike. Fotografija je simbolična.  FOTO: Š Stringer, Reuters 

Regionalni guverner Mikhail Vedernikov je zjutraj poročal o eksploziji, ki je poškodovala upravno stavbo naftovoda blizu vasi Litvinovo, ki leži okrog deset kilometrov od meje z Belorusijo. Kasneje je sporočil, da je bilo poslopje poškodovano v napadu dveh brezpilotnikov. Poročil o žrtvah ni.

Vpletenost zanika

V zadnjih tednih se vrstijo poročila o napadih dronov v Rusiji, zlasti v regijah, ki mejijo na Ukrajino. Nazadnje sta v petek dva poškodovala poslopja v središču mesta Krasnodar na jugu Rusije.

Moskva za vse več napadov in sabotaž, katerih tarča je bil tudi Kremelj, krivi Kijev in njegove zahodne zaveznike. Ukrajina vsakršno vpletenost zanika.

Prav tako so iz ruskih regij Belgorod in Kursk, ki mejita na Ukrajino, poročali o smrtnih žrtvah obstreljevanja. Guverner Belgoroda Vjačeslav Gladko je dejal, da je bil ubit varnostnik, še dva človeka pa ranjena. V minometnem obstreljevanju v Kursku pa je po navedbah guvernerja Romana Starovojta umrl gradbeni delavec.

Preberite še:

image_alt
Zelenski: Ukrajina bo do 2024 zmagala

image_alt
Rusija za napad z droni obtožuje ZDA

image_alt
Šok v Kremlju: Ukrajinci z droni poskušali likvidirati Putina? (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije