SLOVO LORNE BREEN

Ugledna zdravnica ni zmogla več, storila je samomor

Objavljeno 29. april 2020 11.57 | Posodobljeno 29. april 2020 12.07 | Piše: N. Č.

Ena glavnih newyorških zdravnic je bila tudi sama okužena s koronavirusom.

Po podatkih Univerze Johnsa Hopkinsa je v državi New York trenutno 288.000 okuženih z novim koronavirusom, zaradi tega pa jih je umrlo 22.269. FOTO: Yves Herman, Reuters
Vodja oddelka za nujne primere v bolnišnici na Manhattnu Lorna Breen je potem, ko je dneve in dneve preživljala v službi na frontni črti dela s pacienti, okuženimi z novim koronavirusom, je storila samomor. Novico je sporočila njena družina. »Poskušala je le opravljati svoje delo – to pa jo je ubilo,«  je povedal njen oče, prav tako zdravnik, Philip Breen za New York Times. Dodal je, da je bila okužena z novim koronavirusom.

Lorno so zaradi okuženosti poslali v domačo karanteno, a ko se je po 10 dneh vrnila v službo, so jo ponovno vrnili domov. Ko je oče z njo govoril nazadnje, se mu je zdelo, da z njo psihično ni vse v redu. Govorila mu je, da so bolniki umirali v reševalnih vozilih, še preden so jih pripeljali v bolnišnice. »Poskrbite, da jo bodo obravnavali kot herojinjo. Ona je žrtev kot vsi drugi umrli,« pravi oče.

Potravmatska stresna motnja zaradi pandemije

Pred dnevi je samomor storil še en zdravstveni delavec, ki se je ustrelil s pištolo svojega očeta, upokojenega policista v New Yorku. Strokovnjaki za psihično zdravje so za New York Post povedali, da postaja potravmatska stresna motnja zaradi pandemije koronavirusa resnična težava.
Deli s prijatelji