TRAGEDIJA

Učenec (16), ki je bil pozitiven na koronatestu, umrl v hišni karanteni

Mama je potrdila informacije, okužen tudi oče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images

Iz Srbije poročajo o strašni tragediji. V hišni karanteni je v torek umrl 16-letni Aleksandar C., ki je bil pred tem pozitiven na koronavirusnem testu. Mama Ružica 16-letnega dijaka kemijsko-tehnične šole v Kruševcu je potrdila, da je bil pokojni sin pozitiven na novi koronavirus. 

Od prejšnjega petka je bil najstnik v izolaciji, v torek zjutraj pa ga je njegova sestra nepremičnega našla ob postelji v družinskem stanovanju. Takoj je na pomoč poklicala starše, ti pa nujno medicinsko pomoč. A žal je bilo prepozno, zdravnik je na kraju lahko le potrdil smrt.

Mama Ružica je za srbski portal Blic pojasnila, da je bil na testu najprej pozitiven oče, potem pa sta se okužila še otroka. Sin ni mogel jesti. Vse, kar mu je uspelo spraviti po grlu, pa je takoj izbljuval. Mama se spominja sinovih besed, da mu je bilo zadnje tri dni pred smrtjo slabo in da ne more spati. Imel je povišano telesno temperaturo, začel je tudi kašljati. Sicer pa naj bi bil Aleksandar zdrav.

Vzrok smrti bo razkrila obdukcija. V precej slabem zdravstvenem stanju je tudi hči, ki je zaradi slabega počutja morala poiskati zdravniško pomoč. Prejela je infuzijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije