Trump potrjeno nima koronavirusa

V ZDA so doslej v sedmih tednih opravili teste le pri 11.000 osebah. 
Fotografija: Predsednik ZDA je opravil testiranje. FOTO: Yuri Gripas, Reuters
Odpri galerijo
Predsednik ZDA je opravil testiranje. FOTO: Yuri Gripas, Reuters

Bela hiša je v soboto zvečer sporočila, da je bil test predsednika ZDA Donalda Trumpa na okužbo z novim koronavirusom negativen. V ZDA so doslej v sedmih tednih opravili teste le pri 11.000 osebah. To je toliko, kot jih Južna Koreja izvede v enem dnevu. V ZDA so do sobote zvečer uradno potrdili 2200 okužb z novim koronavirusom, zaradi bolezni, ki jo povzroča, pa je umrlo več kot 50 ljudi.

Zaradi izjemno počasnega testiranja naj bi bile številke po mnenju nekaterih zdravnikov veliko večje. Po njihovi oceni naj bi bilo dejansko v ZDA okuženih že okrog pol milijona ljudi. Nekdanji upravitelj centrov, ki zdravijo starejše in revne, Andy Slavit je v soboto opozoril, da bo v ZDA zagotovo zmanjkalo bolniških postelj. Trenutno jih imajo 790.000, za intenzivno nego pa 100.000.

Preberite tudi: Okužena prva dama Kanade


Bolnišnica Johnsa Hopkinsa predvideva, da bo zaradi pandemije v ZDA hospitaliziranih 9,6 milijona ljudi, okrog trije milijoni pa bodo potrebovali intenzivno nego.

Bela hiša je že pred Trumpovim negativnim testom uvedla merjenje temperature vsem osebam, ki pridejo blizu predsedniku in podpredsedniku Miku Penceu. Trump se je dal testirat šele v petek zvečer, potem ko je dobil številna novinarska vprašanja, zakaj tega ne stori, če je bil v stiku z najmanj tremi okuženimi osebami.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije