BIL V EPICENTRU POTRESA

Triletnika rešili izpod ruševin, posnetek iz Turčije vrača vero v življenje (VIDEO)

Vse več je videoposnetkov ljudi, ki jih je reševalcem uspelo potegniti izpod ruševin. Med njimi je tudi triletni deček, ki je bil 22 ur ujet pod ruševinami stavbe v Malatiji.
Fotografija: Reševalci mrzlično iščejo preživele.  FOTO: Anadolu Agency Reuters Pictures
Odpri galerijo
Reševalci mrzlično iščejo preživele.  FOTO: Anadolu Agency Reuters Pictures

Turčijo je včeraj v zgodnjih jutranjih urah prizadel strašen potres z močjo 7,8 stopnje po Richterjevi lestvici, le uro kasneje pa je sledil nov sunek z močjo 6,7. Veliko razdejanje je bilo povzročeno tudi v sosednji Siriji, kjer je najbolj trpelo mesto Al Bab. Tresenje tal so čutili tudi drugod po Turčiji, v Gruziji, Armeniji, na Cipru, treslo pa se je tudi danes.

Novinar TRT Hakan Kopur je posnetek o reševanju dečka delil na Twitterju in ga označil za čudež.

Reševalcem je namreč po hudi akciji uspelo najti nepoškodovanega otroka in ga spraviti na varno, fotografija pa je, sodeč po komentarjih z omrežij, spravila v jok mnoge.

Malatya je bila eden izmed epicentrov včerajšnjega uničujočega potresa v Turčiji, poroča Kurir.rs.

Potrjeno je, da je v močnem potresu z magnitudo 7,8, ki je v ponedeljek zgodaj zjutraj prizadel Turčijo in Sirijo, umrlo najmanj 4372 ljudi.

V 10 turških provincah, ki jih je prizadel potres, so doslej rešili več kot 7800 ljudi, je povedal Orhan Tatar, uradnik agencije za obvladovanje naravnih nesreč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije