AVSTRIJA

Tragična vest: plaz odnesel smučarja

Samo ta konec tedna osem smrtnih žrtev plazov. V soboto plaz odnesel celo snežni plug.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Grs Koroška Grs Koroška
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Grs Koroška Grs Koroška

Število žrtev snežnih plazov v Avstriji še naprej narašča. Na Tirolskem je danes pod plazom umrl smučar. Na vzhodnem Tirolskem pa je plaz v soboto odnesel snežni plug, pri čemer je umrl voznik pluga. Ta konec tedna so plazovi na Tirolskem in sosednjem Predarlškem odnesli osem življenj. Še dve osebi sta pod plazom umrli v Švici.

V Längenfeldu v dolini Ötztal se je dopoldne sprožil snežni plaz, ki je pod seboj pokopal smučarja. O dogodku za zdaj ni znanih veliko podrobnosti.

Na vzhodnem Tirolskem pa je plaz v soboto zasul snežni plug, pri čemer je umrl 59-letni voznik. Vozilo in voznika so po iskalni akciji odkrili v zgodnjih jutranjih urah. Voznika je med zasutjem vrglo iz vozila in je pristal deset metrov ob vozilu na plazu.

Tri mrtve danes izvlekli iz snega

Medtem so danes iz snega na Tirolskem mrtve izvlekli tri smučarje, ki so jih plazovi pod seboj pokopali v soboto. Dva so našli v St. Antonu, enega pa v Kaunerbergu.

Od petka je v snežnih plazovih na Tirolskem in Predarlškem umrlo osem ljudi. Zaradi vremenskih razmer velja opozorilo četrte stopnje na petstopenjski lestvici.

Tudi danes so poročali o številnih novih snežnih plazovih. V kraju Warth am Arlberg so rešili osebo, ki jo je zasul plaz. V krajih Schwendau in Hopfgarten pa so se smučarji sami rešili iz snežne gmote.

Žrtve tudi v Švici

O smrtnih žrtvah zaradi plazu poročajo tudi iz Švice. V kantonu Graubünden sta se v soboto zjutraj ponesrečila 56-letna ženska in 52-letni moški, ki sta smučala izven označenih prog. Tretji član skupine jo je po navedbah švicarske policije odnesel brez poškodb. Reševalno akcijo so morali zaradi slabih vremenskih razmer prekiniti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije