GROZLJIVE PODROBNOSTI

Tovornjak smrti peljal tudi skozi Slovenijo?

Morebitnih klicev na pomoč 39 nesrečnikov ni mogel slišati nihče.
Fotografija: Reševalci so ob prihodu na prizorišče lahko le potrdili smrt 39 nesrečnikov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Reševalci so ob prihodu na prizorišče lahko le potrdili smrt 39 nesrečnikov. FOTO: Reuters

LONDON – Britanska policija je uvedla eno največjo preiskavo umorov na Otoku, medtem pa prihaja na dan vse več podrobnosti o grozljivi smrti 39 migrantov v tovornjaku, ki so ga odkrili v Essexu.
 
Preiskovalci domnevajo, tako poročajo britanski mediji, da je tovornjak smrti iz Bolgarije v Anglijo prispel po t. i. balkanski poti, prek Srbije, BiH, Hrvaške in Slovenije ter naprej proti Belgiji, kjer je iz pristanišča Zeebrugge krenil proti Essexu.

Preiskovalci domnevajo, da je tovornjak v Anglijo pripeljal po balkanski migrantski poti. FOTO: posnetek zaslona
Preiskovalci domnevajo, da je tovornjak v Anglijo pripeljal po balkanski migrantski poti. FOTO: posnetek zaslona

 
Nesrečniki so najverjetneje umrli, ker je hladilnik tovornjaka, ki je običajno prevažal piškote, ostal nastavljen na temperaturo –25 stopinj Celzija. V izoliranem hladilniku nihče ni mogel slišati njihovih morebitnih klicev na pomoč. V ledenem hladilniku brez zraka niso imeli nobenih možnosti, v grozljivih pogojih so verjetno zmrznili ali pa so se zadušili. Poleg tega naj bi bil tovornjak, ki so ga odkrili tri dni po tem, ko je prispel v Anglijo, poln fekalij. Do takrat, ko so ob 1.40 odkrili njihova trupla, naj bi bili v hladilniku najmanj 15 ur, britanski mediji pa poročajo, da je bolj verjetno, da so bili v svoji kovinski krsti nepretrgoma veliko dlje.
 
Policija je sporočila, da so identificirali trupla in da gre za kitajske državljane.
 
Irski voznik Mo Robinson (25), ki ga je naknadno policija aretirala zaradi suma umora, naj bi tovornjak prevzel v Essexu, kdo ga je vozil do tam, pa še ni znano.
 
Primer iz Essexa je v spomin priklical podobno tragedijo, ko so v tovornjaku madžarskih registrskih oznak v Avstriji avgusta 2015 našli 71 trupel. Leta 2000 pa je angleška policija odkrila 58 mrtvih kitajskih migrantov v zabojniku v pristanišču v Dovru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije